Mainos

Varastettu 60 000 euron maastoauto yritettiin viedä Vaalimaalta Venäjälle

Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksikkö on päättänyt tutkinnan törkeästä kätkemisrikoksesta ja väärennyksestä. 

Venäjällä asuva latvialaistaustainen mies yritti viedä Suomesta Venäjälle Saksasta elokuussa 2014 varastettua Toyota Land Cruiser -maastohenkilöautoa.

Tapahtuma paljastui Vaalimaan rajanylityspaikalla, kun mies esitti maastalähtötarkastuksessa auton väärennetyn venäläisen rekisteriotteen. Tarkastuksessa paljastui myös, että autosta on voimassa oleva etsintäkuulutus.

Saksasta noin vuosi aikaisemmin varastettuun autoon oli muutettu identiteetti, ja siihen oli kiinnitetty Venäjän rekisterikilvet sekä valmistettu sitä vastaava venäläinen rekisteriote.

Toyota Land Cruiser -maastohenkilöauto oli vuosimallia 2012 ja sillä oli ajettu noin 36 000 kilometriä. Saksassa auton arvo oli anastushetkellä noin 40 000 euroa, Suomessa vastaavan auton myyntihinta on noin 60 000 euroa.

Auton Suomeen tuonut mies poistui Venäjälle Vaalimaan kautta noin 30 minuuttia aikaisemmin kuin Toyotalla maastalähtötarkastukseen saapunut latvialaistaustainen mies. Autoa kuljettanut mies on vangittuna, mutta auton Suomeen tuonutta miestä ei ole tavoitettu. 

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.