Mainos

Varastatko ruokaa kumppanin lautaselta? Tämän se kertoo suhteestanne

Nyt on hyviä uutisia: kumppanin lautaselta varastaminen ei olekaan huono asia.

Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella, ja kumppanin ruoka-annos näyttää jostain syystä usein paljon paremmalta. Houkutus toisen lautaselta närppimiseen kasvaa hyvin suureksi. Tutkijat ovat selvittäneet, mistä ruoan varastaminen voi kertoa suhteessa.

Toisista ärsyttävä, toisista neutraali tapa voi tarkoittaa sitä, että suhde on hyvällä ja kiinteällä pohjalla, ainakin jos The Royal Society Publisihing -sivuilla julkaistua tutkimusta on uskominen. Tutkimuksen mukaan ruoan jakaminen on nimittäin kiintymyksen osoittamista, eikä kyse ole ahneudesta.

Tutkimus toteutettiin simpanssien käyttäytymistä tutkimalla. Kävi ilmi, että ruoan jakaminen vapauttaa oksitosiini-nimistä hormonia, joka edistää esimerkiksi yhteistyökykyä muiden kuin sukua olevien kanssa.

Tutkimuksessa kerrotaan myös, että usein yhteistyökykyisissä suhteissa olevat saavat myös enemmän jälkikasvua verrattuna niihin, joiden suhteessa ei olla niin yhteistyökykyisiä.

Pitkään kestävät, yhteistyökykyiset suhteet on myös liitetty vahvoihin sosiaalisiin siteisiin, joille tyypillistä on hyvin yhteistyökykyinen käytös, kuten toisen sukiminen ja ruoan jakaminen.

Ruoan varastaminen kumppanilta on siis hyvä asia! Toisaalta kaikki eivät välttämättä tavasta pidä, joten voi olla ihan hyvä idea kysyä toiselta ensin lupa ennen kuin hyökkää haarukka ojossa kohti rakkaimman lautasta.

***

15:31

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.