Mainos

Varapresidenttiehdokkaat piikittelivät toisiaan – "Ajatus Trumpista puolustusvoiman ylipäällikkönä pelästyttää hengiltä"

2:16

Yhdysvaltain varapresidenttiehdokkaat, demokraattien Tim Kaine ja republikaanien Mike Pence, ovat aloittaneet ensimmäisen vaaliväittelynsä.

Väittely kiihtyi nopeasti kiivaaseen sanavaihtoon. Kaksikko on joutunut muun muassa vastaamaan kysymykseen puolueiden suunnitelmista kohentaa Yhdysvaltain taloutta

Molempien puolueiden taloussuunnitelman on kritisoitu vain syventävän maan velkaa. Mike Pence vetosi odotetusti veroleikkauksiin. Tim Kaine puolestaan painotti työllisyyden lisäämisen kohentavan maan taloutta.

Kaine hyökkäsi republikaaneja vastaan vertaamalla republikaanien taloussuunnitelmaa "olet erotettu" -ohjelmaksi ja kutsui demokraattien suunnitelmaa "olet työllistetty" -ohjelmaksi.

Lisäksi Kaine sanoi ajatuksen Donald Trumpista puolustusvoiman ylipäällikkönä pelästyttävän hengiltä. Hän sanoo Trumpin laittavan itsensä aina muiden edelle. Pence puolestaan syytti demokraattien kampanjan perustuvan loukkauksille.

Pence Trumpin verotuksesta: Nerokasta 

Pence joutui odotetusti vastaamaan kysymykseen puolueen presidenttiehdokas Trumpin verotietojen piilottelusta varapresidenttiehdokkaiden väittelyssä Farmvillessä. Pence toisti Trumpin sanoja kehuen Trumpin hoitaneen verotuksensa "nerokkaasti". Kaine puolestaan kysyi Penceltä, mistä hän voisi tietää sen, koska verotietoja ei ole julkistettu.

Pence sanoi Trumpin myös ymmärtävän verotusjärjestelmää erittäin hyvin. Kaine puolestaan vaati Trumpia paljastamaan verotietonsa, jotta hän voisi todistaa olevansa pätevä presidentiksi.

Trumpin kampanja on ollut viime aikoina vaikeuksissa yrittäessään vastata kysymykseen siitä, minkä verran miljardööri on tai ei ole maksanut veroja.

Syyrian kriisi kärjisti sananvaihtoa

Kysymys Syyriasta ja humanitaarisesta kriisistä Aleppossa sai Pencen syyttämänään Hillary Clintonia ja presidentti Barack Obamaa Venäjän aggressiivisuudesta. Pencen mukaan heikko ulkopolitiikka on johtanut tilanteeseen, jossa Venäjän kanssa ollaan nyt.

Kaine puolestaan nosti esiin Donald Trumpin ylistävät sanat Venäjän presidentti Vladimir Putinista ja kampanjan liitokset Venäjään. Pence kuitenkin väisti toistamiseen kommentoimasta Trumpin myötämielisiä kommentteja Putinista. 

2:03

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.