Mainos

Vappupuheissa sivuttiin Natoa, sotea ja hallituksen säästövimmaa – ”Opiskelijoiden tulee tehdä töitä kouluissa, ei tissibaareissa”

Vappuaaton poliittisissa puheissa on sivuttu muun muassa Nato-jäsenyyttä, sote-uudistusta ja maaseudun palveluita. Perinteisimmällä vappulinjalla olivat kommunistit, jotka sanoutuivat yksiselitteisesti irti kaikesta, mitä hallitus on tehnyt. 

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Matti Vanhasen mukaan Suomen tulee pysyä sotilasliitto Naton ulkopuolella. 

– Pysyttäytymällä sotilasliiton ulkopuolella edistämme osaltamme maamme lähialueiden vakautta ja ennakoitavuutta. Nato-jäsenyyden pitää kuitenkin olla Suomelle aito vaihtoehto, jos turvallisuustilanne perustavanlaatuisesti muuttuu, ja jos vakauden politiikka meistä riippumattomista syistä ei onnistu, Vanhanen sanoi vapputapahtumassa Kajaanissa. 

Vanhanen sanoi turvallisuustilanteesta puhuessaan tarkoittavansa erityisesti Venäjää. 

– Venäjän kohdalla ennakoitavuus on heikentynyt, ja se on aito ääneen lausuttava ongelma. Tämän ennakoitavuusongelman voi vain Venäjä itse ratkaista, Vanhanen tarkensi. 

Henkilöstöä ei jätetä 

Peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk) puolestaan vakuutti, ettei henkilöstöä unohdeta sote-uudistuksessa. 

– Näillä aloilla työskentelevien ei tarvitse olla huolissaan: työtä kyllä riittää, vaikka kuinka ottaisimme käyttöön uusinta tekniikkaa ja digitalisaation tuomia etuja, Rehula sanoi Raahessa. 

Kansanedustaja Anne Kalmari (kesk) kyseli, miksi kaupungin kuplassa elävät vihreät näkevät maaseudun riippana. 

– Itse tarvitsen pääkaupunkia ja toivon sen menestyvän. Mutta niin tarvitsevat pääkaupunkiseudun vihreäkin meitä maalaisia. Sähkö ei tule töpselistä eikä ruoka kaupasta, Kalmari muistutti Kainuussa. 

"Duunaria ei loppuun polteta!"

Vapun perinteisintä puhelinjaa edusti SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen, joka puheessaan moitti, ettei riistäjä-kapitalistien kaiken kilpailuttaminen, yksityistäminen ja duunarin loppuun polttaminen työläisille kelpaa. 

– On meille selvää kuin vesi, että opiskelijoiden tulee tehdä töitä kouluissa, yliopistoissa ja luentosaleissa eikä Alepan kassoilla tai tissibaareissa, Väisänen jyrisi. 

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.