Vappuaaton kotibileet laajenivat jopa 300 hengen juhliksi Salossa: Nuoret kirmasivat karkuun, kun poliisi karautti paikalle – "Paineet juhlia ovat kasvaneet"

3:42
Vabu ei lobu! Helsingin Kaivopuisto täyttyi vappupäivänäkin juhlijoista – katso kooste huolettomasta hauskanpidosta

Nuori neito päätti järjestää pienimuotoiset juhlat vappuaattona Salon Ylhäisissä. Sana kiiri, ja loputtoman pitkän koronatalven jälkeen moni halusi mukaan. Niinpä omakotialueelle suuntasi jopa 300 nuorta.

– Saimme tapauksesta neljä erillistä soittoa hätäkeskukseen. Oli niin paljon porukkaa, että se haittasi jo tontille ajoa, kertoo MTV Uutisille Lounais-Suomen poliisilaitoksen komisario Pertti Läksy.

Nuorten läksytys ei ollut paikallaan, Läksy kertoo. Valtaosa pakeni alueelta jo, kun tieto neljän poliisipartion saapumisesta paikalle tuli iltayhdentoista aikaan. Loput paikalla olleista tottelivat poliisin ohjeita ja pihapiiri rauhoittui ennen puolta yötä. Poliisin mukaan juhlissa oli lähinnä mopoikäisiä nuoria.

– Oikein perinteinen tapaus. Ikävimmissä tapauksissa huushollia hajotetaan, nyt ei ollut sellaista. Hyvin käyttäytyivät, vaikka puolet kirmasi karkuun, kun näkivät pollarin, Läksy jatkaa.

Poliisi kertoo, että aiempina vappuina jo pelkkiin pussikaljoitteljoihin on joutunut suhtautumaan tiukemmin.

Suuri väkimäärä herätti myös huolen, rikotaanko tässä mahdollisesti koronarajoituksia. Poliisi ei kuitenkaan voi puuttua yksityisiin tilaisuuksiin koronarajoitusten osalta. Suuri väkijoukko oli sirottautunut usean tontin alueelle, poliisi kertoo.

Komisario Läksyn mukaan viime aikoina on kuitenkin ollut havaittavissa, ettei rajoituksia haluttaisi enää mitenkään sietää.

– Paineet juhlia ovat kasvaneet ihmisillä. Tämä oli tyypillinen "kesää kohti mennään” -tilaisuus, kaikki on vielä kiinni, jotain tarttisi juhlia, vappukin vielä.

Tieto kotibileistä on jo ennen sosiaalisen median aikakautta kiirinyt usein ulkopuolisille. Nyt väärään paikkaan vuodettu tieto voi aiheuttaa entistäkin suuremman yleisövyöryn.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja