Mainos

Vapaavuori kiistää ajavansa kokoomuksen kakkosrattailla sote- ja maakuntauudistuksessa

11:00

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori jatkaa sote- ja maakuntauudistuksen kritisoimista mutta kiistää tekevänsä sitä oman puolueensa kokoomuksen hyväksi.

Helsingin pormestarina kesäkuussa aloittanut Jan Vapaavuori (kok.) on profiloitunut yhdeksi sote- ja maakuntauudistuksen kärkkäimmistä arvostelijoista.

Kriitikoiden mukaan kokoomus ajaa sote- ja maakuntauudistuksen suhteen kaksilla rattailla – ja toisia niistä ohjastaisi juuri Vapaavuori.

– Ei minun tehtäväni ole miettiä toimintaani puolueen kannalta, vaan sen mandaatin kannalta, jonka olen helsinkiläisiltä saanut viime kunnallisvaaleissa, Vapaavuori sanoo MTV:n Uutisextran haastattelussa.

Sote- ja maakuntauudistuksen linjaukset on joka tapauksessa hallituksessa sovittu, ja myös kokoomus on niihin sitoutunut. Onko Vapaavuoren toiminnasta kokoomukselle siis haittaa vai hyötyä?

– Varmaan sekä että. Kumpi on sitten painavampi, niin sitä voivat muut arvioida. Mutta en minä voi lähteä siitä, että olen maan pääkaupungin ja ylivoimaisesti suurimman kaupungin pormestari ja minun pitäisi ryhtyä miettimään, että mitä jokin puolue ajattelee siitä, miten toimin. Vaikka se olisi omakin puolueeni, Vapaavuori jatkaa.

Jan Vapaavuoren koko haastattelu Uutisextra-ohjelmassa la 7.10. klo 19.10 MTV3-kanavalla ja MTV Uutisten nettisivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.