Vapaaottelutähti ripittää maahanmuuttajia väkivallasta netissä: "Oon niin pettyny teihin"

Maahanmuuttajataustainen vapaaottelija Makwan Amirkhani on julkaissut Facebook-sivuillaan videon, jossa hän ottaa vahvasti kantaa maahanmuuttajataustaisten nuorten väkivaltaan. Videota on katsottu yli 100 000 kertaa muutamassa tunnissa.

– Oon niin pettyny teihin, ovat Amirkhhanin saatesanat videoon, jossa hän puhuu suoraan nuorille.

Amirkhani kertoo saaneensa aamulla viestin, jossa häntä pyydettiin katsomaan tietty Instagram-video. Hänen mukaansa videolla näkyy nuorten tappelua.

–  Jätkät potkii maassa olevia ja istuu toisen päällä, lyö silmittömästi – ajattelematta yhtään mitä seurauksia tällä on kun teette näitä videoita.

– Te teette niin monen muun maahanmuuttajan elämästä vaikeempaa täällä Suomessa. Me, jotka yritetään puolustella teitä, sanotaan että nää on yksittäistapauksia. Mutta näitä yksittäistapauksia on tullut törkeen paljon, että vähän vaikee pojat puolustella teitä. Teidän pitäis muistaa se, että te ootte vieraassa maassa edelleen, ja tuutte oleen aika pitkään vieraita täällä.

– Ette te alaikäisenä joudu näistä vastuuseen, vaan teidän vanhemmat. Ja sitten kun teidän sisarukset, läheiset, perheenjäsenet joskus joutuu kadulla rasismin kohteeksi, niin saatte syyttää siitä itteenne, toteaa Amirkhani.

Amirkhanin sanoja on kiitelty vuolaasti Facebookissa.

– Oppia vois asenteesta ottaa sekä kantaväestö että maahanmuuttajat, kirjoittaa yksi kommentoijista.

Amirkhani sai näkemyksistään kiitosta myös viime viikolla, kun hän osallistui MTV:n Turvapaikkana Suomi -pakolaisillan keskusteluun. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja