Vapaana liikkunutta Myrsky-kissaa ammuttiin Rajamäessä – rikkoi Myrskyn suoliston: "Siinä vaiheessa ei ollut enää mitään tehtävissä"

Perhe järkyttyi löytäessään kissasta ilmapistoolin jäljet, joita edes eläinlääkäri ei ollut huomannut. Puolitoistavuotias Myrsky jouduttiin lopettamaan, koska ampuminen oli vahingoittanut suolistoa vakavasti. 

Reilu viikko sitten torstaina Myrsky-kissa saapui iltayhdeksän jälkeen rajamäkeläiseen kotiinsa huonovointisena. Kissan omistajat Juha Menna ja Laura Pohjonen veivät kissan heti seuraavana päivänä eläinlääkäriin, jossa sille määrättiin antibioottikuuri.

Kissaa ruokittiin ruiskulla viikonlopun yli, koska se ei syönyt omin voimin. Sunnuntai-iltana perhe huomasi kissan kunnon huononevan entisestään.

Kokeneena kissanomistajana Menna alkoi epäillä, olisiko kissalla jossain tulehtunut haava, joka olisi aiheutunut esimerkiksi naapuruston kissojen välienselvittelystä.

Järkytyksekseen Menna löysi noin kolme milliä leveän ilmapistoolin sisäänmenoreiän Myrskyn vasemmasta takajalasta hännän tyvestä ja ulostuloreiän oikeasta pakarasta. Hän tunnisti ne ampumahaavoiksi, koska itse harrastaa metsästystä.

Seuraavana päivänä eläinlääkäri vahvisti, että kyseessä oli ilmapistoolin aiheuttama haava, joka ei ollut osunut luihin, mutta rikkonut kissan suoliston. 

– Siinä vaiheessa ei ollut enää mitään tehtävissä, se oli menoa sitten, Menna kertoo.

Asukkaat kuulleet muistakin samankaltaisista tapauksista – ei todistettavaa yhteyttä

Menna ja Pohjonen jakoivat lähialueen postilaatikoihin varoituksia muille kissanomistajille ja ilmoittivat asiasta Facebookin Rajamäki-ryhmässä. Harmikseen he saivat ketjuun vastauksia, joiden mukaan alueella olisi tapahtunut useampiakin kissoihin kohdistuneita ampumisia ja katoamisia.

– Päällimmäisinä tunnelmina ovat tietenkin kiukku ja suru, Menna kuvailee.

– Eniten harmittaa, että ajatteli asuvansa ihan mukavalla alueella. Ja sitähän se on edelleen, mutta on rasittavaa, että täällä on tuollaisia tyyppejä.

Ainakin yksi muukin rajamäkeläinen kertoo MTV Uutisille, että hänen kissaansa ammuttiin ilmakiväärillä samalla alueella pari vuotta sitten. Lisäksi alueen asukkaiden keskuudessa on vuosien aikana huhuttu kovista pamauksista, lemmikkejä päin ampumisista ja lemmikkien katoamisista.

Tapauksilla ei ole todistettavaa yhteyttä. Menna on silti huolissaan ajatuksesta, että perheiden suosimalla alueella asuisi tällainen henkilö.

– Ei meidän kissaa yritetty haavoittaa, vaan tappaa, Menna sanoo. 

– Minusta on ristiriitaista, että kun joku vahingoittaa jonkun henkilön autoa, siitä tulee hirveä haloo ja oikeustaistelu. Mutta kun lemmikeille käy näin, se kuitataan vain, että kyllähän näitä ammutaan. 

Asiasta kertoi ensimmäisenä Nurmijärven Uutiset.

Lue myös:

    Uusimmat