Mystiset olosuhteet ympäröivät Rasmus Takaluoman katoamista – rikostoimituksen päällikkö arvioi, miksi tapausta seurasi koko Suomi

323 päivää etsintöjä, surua ja kysymyksiä: Näin Rasmus Takaluoman katoamistapaus eteni 12:31
Videolla Palmén kertoo syitä siihen, miksi tapaus on puhuttanut ja miten poliisikin on ihmetellyt, miten yökerhosta poistamisen jälkeen nuorukainen ei enää tallentunut mihinkään valvontakameraan.

Rasmus Takaluoman tapaus on ollut takuulla vuoden puhutuin katoamistapaus, kertoo MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmén.

Poliisi uskoo, että marraskuussa kadonneen 16-vuotiaan Takaluoman jäänteet löydettiin eilisiltana maastosta Lapuanjoen tuntumasta, noin 20 kilometriä päästä Lapuan keskustasta, johon hänen jälkensä loppuivat.

Palménin mukaan Takaluoman kohtalo on herättänyt ihmisissä runsaasti kysymyksiä ja ihmetystä siihen liittyvien poikkeuksellisten yksityiskohtien vuoksi.

– Olosuhteet tämän katoamisen aikaan ovat olleet vähän mystiset, että yhtäkkiä poika katoaa kuin tuhka tuuleen siitä ravintolan edustalta ihmisten silmien alta, Palmén kuvailee.

Videolla Palmén kertoo syitä siihen, miksi tapaus on puhuttanut ja miten poliisikin on ihmetellyt, miten yökerhosta poistamisen jälkeen nuorukainen ei enää tallentunut mihinkään valvontakameraan.

Spekulaatiot verityöstä käyneet vilkkaana

Tapauksen poikkeuksellisen julkisuuden ja epätavallisten yksityiskohtien vuoksi Lapualla on myös ollut paljon erilaisia spekulaatioita liittyen Takaluoman kohtaloon. Hänen on muun muassa epäilty joutuneen henkirikoksen uhriksi. 

Takaluoman omaiset ovat olleet pettyneitä, että heidän huoltaan Takaluoman mahdollisesta joutumisesta henkirikoksen uhriksi ei ole otettu riittävän vakavasti.

– Paljon siellä on erilaisia huhuja ollut, joista ehkä vahvimpana tämä, että hän olisi noussut jonkun auton kyytiin ja hänet olisi sitten surmattu. Mutta tämä ei nyt vaikuta todennäköisenä, Palmén toteaa.

Palménin mukaan tällä hetkellä mikään ei tiettävästi viittaa siihen, että tapauksessa olisi syytä epäillä rikosta, mutta asiaa selvitellään lisää poliisin kuolemansyynselvityksessä.

– Mutta ikuiseksi mysteeriksi jää tietysti se, onko hän kohdannut jonkun ennen sitä [vesistöön joutumista] tai olisiko joku voinut vahingossa tai tahallaan tyrkätä hänet jokeen, Palmén kertoo.

Virallisesti ei ole vielä vahvistettu, että löydetty ruumis kuuluisi Rasmus Takaluomalle, mutta Palmén katsoo, että todennäköisyys muulle lopputulokselle on erittäin pieni.

– Se, että poliisi on tästä tänään tiedottanut ja käynyt omaisille viemässä tämän viestin, niin kyllähän se on vahva viite siitä, että kyseessä on Rasmus.

Rasmus Takaluoma katosi jäljettömiin Lapualla marraskuussa 2022 – KRP tutkii tapausta 9:39
Rasmus Takaluoma katosi jäljettömiin Lapualla marraskuussa 2022. Näin Rikospaikka-ohjelma seurasi etsintöjä.

Lue myös:

    Uusimmat