Mainos

Vantaan poliisi tutkii kahta ajoneuvorikossarjaa

Vantaan poliisi tutkii kahta laajaa ajoneuvoihin kohdistunutta rikossarjaa. Varastetun omaisuuden arvo on lähes 300 000 euroa.

Vantaan poliisi tutkii kahta laajaa ajoneuvoihin kohdistunutta rikossarjaa. Toisessa tapauksessa varastetun omaisuuden arvo on noin 250 000 euroa ja toisessa noin 20 000 euroa.

Ns. Korson-sarjaan kuuluu kuusi 16-25-vuotiasta miestä, joiden jäljille poliisi pääsi omien tutkimustensa perusteella. Miehet asuvat tai ovat asuneet Korsossa. Tällä haavaa miesten epäillään syyllistyneen noin 220 omaisuusrikokseen ajalla 1.6.2001-19.1.2002. Rikokset on tehty pääasiassa Etelä-Suomessa.

Valtaosa rikoksista oli automurtoja ja -varkauksia, jolloin autoista oli viety soittimia ja irtainta omaisuutta. Joissakin tapauksissa varastetut autot oli purettu ja myyty eteenpäin tai käytetty omiin tai tuttavien autoihin. Miesten epäillään syyllistyneen myös törkeisiin varkauksiin, jolloin kohteina on ollut mm. liikkeitä, rakennustyömaita ja asuntoja. Niistä vietiin esimerkiksi tietokoneita, kameroita ja kassakaappeja.

Poliisin mukaan ainakin osa on ollut ns. tilauskeikkoja eli ostaja on jo etukäteen ollut tiedossa. Anastettu omaisuus on lähes kokonaisuudessaan kateissa, mutta sen arvoksi lasketaan noin 250 000 euroa. Lisäksi muiden vahinkojen arvo on noin 50 000 euroa. Tekijät ovat olleet tutkintavankeudessa 2-4 viikkoa, mutta ovat tällä haavaa vapaalla jalalla.

Rikoksia useilla paikkakunnilla

Vantaan poliisi tutkii myös yli 80 rikoksen sarjaa ajalta 1.11.2001-12.2.2002. Tällöin tekijöille kelpasivat pääasiassa vain autoradiot/cd-soittimet ja muut autojen hifilaitteet sekä käteinen raha. Omaisuuden yhteisarvo on noin 20 000 euroa. Osa omaisuudesta on saatu takaisin mm. kotietsinnöissä.

Myös tämän sarjan jäljille poliisi pääsi omien tutkimustensa tuloksena. Tätä nykyä tutkintavankeudessa on neljä nuorta miestä, jotka ovat tunnustaneet teot.

Rikoksia on tehty mm. Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Turussa, Raisiossa, Salossa, Lohjalla, Tammisaaressa, Klaukkalassa, Kirkkonummella ja Sipoossa.

Tekijöiksi epäillyt kuuluvat samaan itähelsinkiläisten nuorten miesten ryhmään, jonka epäillään vuosina 2000-2001 syyllistyneen yli 600 omaisuusrikokseen Etelä- ja Länsi-Suomen lääneissä. Melko pitkän tutkintavankeusajan jälkeen tekijät olivat päässeet vapaalle heinäkuussa 2001.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.