Vantaan kouluampumista todistaneet lapset pääsivät uusiin tiloihin – näin entisen luokkahuoneen käy

Vantaan kouluampuminen - minne päätyy 12-vuotias murhasta epäilty poika? 13:39
Katso myös: Vantaan kouluampuminen – minne päätyy 12-vuotias murhasta epäilty poika?

Kouluampumista Viertolan koulussa Vantaalla todistaneet lapset ja opettaja pääsevät loppukevääksi uuteen luokkaan.

Vantaan perusopetuksen johtaja Ilkka Kalo kertoo, että luokkaa, jossa 12-vuotiaan pojan epäillään ampuneen kolmea samalla luokalla ollutta lasta, ei käytetä enää tänä keväänä opetustilana.

– Nämä kuudennen luokan oppilaat opiskelevat kevätlukukauden loppuun toisessa tilassa. Kevätlukukausi loppuu 1. kesäkuuta. Oppilaat menevät ensi syksynä seitsemännelle luokalle yläkouluun eivätkä enää palaa Viertolan kouluun, Kalo kertoo MTV Uutisille.

Sitä, palaako itse luokka enää opetuskäyttöön, ei ole Kalon mukaan toistaiseksi vielä varsinaisesti päätetty. Kalo arvioi kuitenkin, että sitä käytetään myöhemmin normaalisti.

– Luokassa ei ole enää mitään jälkiä (tapahtuneesta). Luokka on heti laitettu kuntoon ja korjattu. Kaikki on niin kuin ennallaan. Kyllä me se jossain vaiheessa otetaan se opetuskäyttöön normaalisti; varmaankin sitten, kun seuraava vuosi lähtee käyntiin. Eli ei siinä ole sellaista. Ne ovat nämä oppilaat, jotka olivat luokassa juuri sillä hetkellä kun se on tapahtunut, niin on parempi, että heille on järjestetty opetus muissa Viertolan koulun tiloissa.

Opetus palannut normaaliksi

Opetus Viertolan koulussa on Kalon mukaan jatkunut jo tämän viikon normaalin lukujärjestyksen mukaisesti.

Lisäksi koululla on ollut tarjolla kriisitukea. Kalon mukaan sitä on myös käytetty.

– Ne, jotka ovat olleet tapahtumien keskiössä, niin oppilaat kuin henkilökunnankin jäsenet, ovat tarvinneet ja tarvitsevat jatkossakin kriisitukea ja sitä heille tarjotaan. Sitä on tarjottu myös kaikille muille, jotka ovat sitä tarvinneet. 
  
Asiasta uutisoi ensin IL ja Yle.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat