Mainos

Vantaan kaupunki taipui: Viisivuotiaan syöpälapsen äiti ei joudu maksamaan jättisummaa

Vantaan kaupunki on luopunut 6000 euron takaisinmaksuvaatimuksista leukemiaa sairastavan tytön perheeltä. Tapaus on saanut paljon julkisuutta Brother Christmasin ryhdyttyä Elina Halmeen perheen hyväntekijäksi.

Elina Halme kertoo, että kaupunki luopui takaisinmaksuvaateesta sen jälkeen, kun hän oli pyydetysti toimittanut kaupungille omat tulotietonsa. Aikaisemmin kaupunki oli sanonut voivansa kohtuullistaa korvauten takaisinmaksun määrää.

– Kaupungilta tuli viranhaltijapäätös. Toimitin tulotietoni ja minulle tuli päätös, jossa luki, että takaisinperinnästä luovutaan, Elina Halme kertoo MTV Uutisille.

Leukemiaa sairastavan, kesällä kuusi vuotta täyttävän, tytön äiti on yli kahden vuoden ajan taistellut kaupungin kanssa omaishoidon tuista. Viime vuoden lopulla Vantaan kaupunki päätti periä takaisin 6000 euroa.

Tammikuun lopulla kaupunki tiedotti, että on mahdollista kohtuullistaa ja tarvittaessa luopua liikaa maksetun palkkion takaisinperinnästä.

Halmeen mukaan päätös luopua takaisinperinnästä on ennen kaikkea hieno uutinen perhettä auttaneille hyväntekijöille, esimerkiksi Brother Christmas.

– Jes! Tämä meni niin kuin pitikin. Olen kyllä tyytyväinen kaupungin päätökseen, Elina sanoo.

– Tosi kiva, että ne rahat, jota he saa ja voivat jakaa eteenpäin, ei mene Vantaan kaupungin kassaan. Olen mielissäni siitä, että rahat menevät perheille ja ihmisille, jotka ovat avun tarpeessa.

Asia sai runsaasti julkisuutta monissa medioissa. Halme sanoo uskovansa, että julkisuudellakin oli vaikutusta kaupungin päätökseen.

– Nyt, kun tämä päätös tuli ja tässä lukee, että tämä on viranhaltijapäätös, niin se on piste.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.