Mainos

Vantaa tulossa toisiin ajatuksiin? Syöpälapsen äidiltä ei ehkä peritäkään tukia – "Emme voi vaarantaa asiakkaan elämää"

MTV Uutiset kertoi eilen leukemiaan sairastuneen tytön äidin taistelusta Vantaan kaupunkia vastaan. Äiti on yli kahden vuoden ajan taistellut kaupungin kanssa omaishoidon tuista, ja loppuvuodesta kaupunki päätti periä äidiltä takaisin 6000 euroa.

Eilen tapahtumiin tuli kuitenkin käänne. Kaupunki kirjoitti tiedotteen, jonka mukaan on mahdollista kohtuullistaa ja tarvittaessa luopua liikaa maksetun palkkion takaisinperinnästä.

Kaupungilta oltiin eilen yhteydessä tytön äitiin. Äiti Elina Halme kertoi eilen, että kaupungilta kerrottiin, että takaisinperintää voitaneen kohtuullistaa.

Hyväntekijä ilahdutti perhettä

Vantaan kaupungin vammaispalveluiden johtaja Minna Lahnalampi-Lahtinen kertoo tänään MTV Uutisille, että asia otetaan aina uudelleen käsittelyyn, mikäli jotain uutta tietoa ilmenee.

Hän puhuu asiasta yleisellä tasolla, koska yksittäisiin tapauksiin ei voida ottaa kantaa julkisuudessa.

– Totta vie otamme asian käsittelyyn, jos se on ollut mediassa tai meille tulee muuten uutta tietoa. Mutta se, että se on ollut mediassa, ei tee siitä (asian käsittelystä) mitenkään erilaista, Lahnalampi-Lahtinen sanoo. 

Lahnalampi-Lahtisen mukaan kaupungin tekemät päätökset kohtuullistamisesta tai takaisinperinnästä luopumisesta tehdään heille toimitettavien dokumenttien perusteella. Hänen mukaansa kaupunki tekee tällaisissa asioissa päätökset hyvin nopeasti.

– Puhutaan päivistä tai enintään viikoista. Kunta ei voi omalla toiminnallaan vaarantaa asiakkaan elämää tai pitkittää kenenkään ahdinkoa.

Perheellä oli muutenkin eilen ilon päivä. Vaikka tyttären leukemia ei ole vielä taltutettu ja aika on raskasta, toi tunnettu hyväntekijä Brother Christmas perheen arkeen toivottua riemua

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja