Mainos

Tuli tuhosi kerrostaloasunnon Vantaalla – ihmisiä oli loukussa ylemmissä kerroksissa

Vantaan Länsimäessä raju tulipalo tuhosi kerrostaloasunnon, kertoo pelastuslaitos. Päivystävän palomestari Arto Latvalan mukaan sivulliset tekivät iltapäivällä useita hälytyksiä kerrostaloasunnosta, jonka parvekkeelta tulee savua.

Toisessa kerroksessa sijaitseva asunto oli ilmiliekeissä, kun pelastuslaitos saapui paikalle. Latvalan mukaan 60-neliöisen asunnon ulko-ovi oli palanut puhki ja porraskäytävässä oli runsaasti savua.

– Tuho on totaalinen. Tulipalo oli vaikeaa sammuttaa, mutta onneksi aika oli puolellamme ja tämä tapahtui päivällä, kun kerrostalossa oli vain vähän ihmisiä kotoa, Latvala sanoo.

Asunnon omistajat eivät olleet paikalla tulipalon syttymishetkellä.

Kuusikerroksisen rakennuksen ylempien kerrosten asukkaita oli jäänyt loukkoon rakennukseen. Latvalan mukaan heidät ohjattiin ulos, kun tulipalo saatiin sammutettua ja porraskäytävä oli savutuuletettu.

– Yläpuolella oli ihmisiä loukussa useammassa asunnossa. Muutamia ihmisiä oli myös parvekkeella. Onneksi kaikki pysyivät omissa huoneistoissaan, eivätkä yrittäneet porraskäytävän kautta ulos. Se olisi ollut kohtalokasta, koska tulipalosta syntyvää savua ei voi hengittää monesti, Latvala toteaa.

Pelastuslaitoksen mukaan henkilövahingoilta vältyttiin, mutta Pallastunturintiellä sijaitseva, noin 80 asukkaan kerrostalo evakuoidaan kokonaan.

– Koko rappukäytävä pidetään evakuoituna ainakin yön yli, koska kaikissa asunnoissa haisee savu. Savu haisee sen verran, että kaikilla on pää kipeä, jos täällä nukkuu. Teemme nyt kriittisimmät puhdistustyöt nyt.

Pelastuslaitos tekee myös arviota vahinkojen laadusta. Porraskäytävä kärsi muun muassa mittavia vesivahinkoja.

Latvalan mukaan kriisiapu kartoitti evakuoitavien määrää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.