Mainos

Karmiva kuva asunnosta, jossa tuli nieli ihmisen hengiltä: Kukaan ei herännyt samassa kerrostalossa – palomestari varoittaa nyt muita

Raju tulipalo tuhosi kerrostaloasunnon ja surmasi talon asukkaan varhain tänä aamuna Espoossa.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle talon asukkaan pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään. Savusukeltajat löysivät hänet kuolleena. Tulipalo oli erittäin raju, mutta kukaan kerrostalon asukkaista ei herännyt ylimmän kerroksen asunnon liekkeihin. Hälytys saatiin ulkona liikkuneelta henkilöltä.

– Palon rajuudesta johtuen ainakin vaikutti siltä, että se on saanut siellä rauhassa palaa jonkin aikaa. Kukaan talossa ei huomannut tulipaloa, Länsi-Uudenmaan päivystävä palomestari Clas Tallberg kertoo MTV:lle.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle noin puoli kuudelta aamulla kerrostalon ylimmän kerroksen huoneisto oli jo ilmiliekeissä, parvekkeen ikkunat rikkoutuneet ja parvekelasitukset rikkoutumassa.

Tulipalo ei levinnyt porraskäytävään, mutta savu sen sijaan levisi. Kuusikerroksisen talon muita asuntoja ei tarvinnut kuitenkaan evakuoida. Poliisi tutkii nyt palon syttymissyytä.

– Alkuoletus oli, että tulipalo olisi syttynyt tupakasta, mutta poliisi sen nyt varmistaa ja tutkii vielä tarkemmin.

Tulipalon rajuudesta johtuen seinänaapurin asunnon seinässä oli havaittavissa betoniseinän halkeaminen.

– Se kertoo siitä, että siellä on ollut kova tulipalo. Harvemmin näin kaupunkiolosuhteissa tuli pääsee näin kovasti palamaan, että betoni halkeaa, Tallberg kertoo.

Varoittaa muita tavaroiden hamstraajia

Palomestarin mukaan palaneessa asunnossa oli paljon irtotavaraa. Hän varoittaa tavaroiden hamstraajia mahdollisista riskeistä.

– Ihmiset tuppaavat keräämään vähän liikaa tavaraa kotiin, mikä aiheuttaa tietysti sen, että tulipalotilanteessa palot ovat rajumpia ja poistuminen asunnosta hankaloituu, palomestari varoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.