Vantaalla palamaan syttynyt auto räjähti, päivystävä palomestari kuvailee tapahtunutta mysteeriksi: "Eivät autot tuolla tavalla räjähtele"

Aamulla räjähtänyt auto herätti naapuruston Vantaalla – tältä onnettomuuspaikalla näyttää nyt 1:53
MTV Uutiset Live kävi onnettomuuspaikalla: Tältä räjähtänyt auto näyttää.

MTV Uutisten haastattelemat naapurit heräsivät kovaan pamaukseen. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, auto oli jo ilmiliekeissä

Vantaalla asuintalon ulkopuolella palamaan syttynyt auto räjähti ja vei miehen sairaalaan varhain perjantaiaamuna.

Pelastuslaitoksen mukaan loukkaantunut mies oli talon asukas, joka oli käynnistänyt auton lisälämmittimen aamulla ja havainnut tulipalon sen jälkeen. Mies oli mennyt takaisin auton luokse, jolloin se räjähti, kertoo STT.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen tulipalosta Rauskutiellä hieman ennen aamukuutta. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jukka Paldanius kuvailee tapahtunutta mysteeriksi.

– Parikymmentä vuotisen urani aikana ei ole vastaavaa tapahtunut. Tehtävällä mukana oli myös vanhempi kollega, eikä hänelläkään ole kokemusta vastaavanlaisesta.

Räjähdyksen arvellaan liittyneen polttoaineeseen ja autossa aamulla käytössä olleeseen lisälämmittimeen. Auto tuhoutui tulipalossa.

Räjähdys hajotti asuintalon ikkunat seinältä, jonka puolella auto oli pysäköitynä.

MTV Uutisten haastattelemat naapurit heräsivät kovaan pamahdukseen. Asukkaiden mukaan pelastuslaitos saapui paikalle 15 minuutissa. Sammutustöiden alkaessa auto oli jo ilmiliekeissä.

Mahdollisuus suurempaan räjähdykseen oli pelastuslaitoksen mukaan olemassa, sillä auton kyydissä oli hitsauskaasupulloja, jotka eivät kuitenkaan olleet tapahtuneessa räjähdyksessä osallisena.

– On vähän mysteeri, mistä tämä johtuu. Pari kaasupulloa oli autossa ja on mahdollista, että ne ovat pyörineet ja päässeet vuotamaan.

Paldaniuksen mukaan loukkaantuneen miehen pakettiauto oli huollossa ja kaasupullot oli siirretty henkilöautoon väliaikaisesti.

Yksityiskohdat eivät kuitenkaan ole vielä selvillä. Loukkaantunut henkilö kuljetettiin hälyytysajolla Töölön sairaalaan. MTV Uutisten haastattelemien omaisten mukaan mies on leikkauksessa.

– Potilas oli sen verran loukkaantunut, ettei päästy jututtamaan.

Elokuvamaiset räjähdykset harvinaisia

Palamaan syttyneen auton sammutustyöt kestivät vajaan tunnin. Räjähdyksen seurauksena auton ja viereisen talon asunnon ikkunat rikkoutuivat.

Naapureiden mukaan pihalle oli lentänyt räjähdyksen seurauksena lasinsiruja ja muuta roskaa. Auton ikkuna oli lentänyt kymmenien metrien päähän.

– Autopalot ovat aika simppeleitä, mutta tässä oli muutamia muuttujia, Paldanius summaa.

Paldaniuksen mukaan kyse on erittäin harvinaisesta tapauksesta, eikä tapahtuneen seurauksena voida antaa yleistäviä ohjeita muille autoilijoille. Päivystävä palomestari muistuttaa kuitenkin siitä, että kaasupulloja tulisi kuljettaa äärimmäisellä varovaisuudella.

– Eivät autot tuolla tavalla räjähtele, palavat kyllä. Joku rengas saattaa joskus poksahtaa, mutta elokuvatyyppisiä räjähdyksiä ei autopaloissa pysty juurikaan sattumaan.

Lue myös:

    Uusimmat