Vantaalaisisä lähti aamulla aikaisin töihin – järkyttävä perhetragedia paljastui, kun poliisit tulivat hakemaan häntä: "Maailmani pysähtyi"

1:23
MTV Uutiset seurasi oikeudenkäyntiä Vantaalla. Videolla virheellisesti kerrotaan lapsen olleen kaksivuotias, vaikka tämä oli alle kahden ikävuoden joutuessaan tapetuksi.

Vantaan Kaivokselan huhtikuisen lapsen murhan oikeudenkäynnin myötä julkiseksi tulleet kuulustelupöytäkirjat paljastavat, että lähipiiri ei nähnyt mitään merkkejä tulevasta henkirikoksesta.

Alle 2-vuotiaan poikalapsen äiti tappoi lapsensa tukehduttamalla tämän muovipussia käyttäen aamulla. Hän soitti tämän jälkeen hätäkeskuksen paikalle.

Lapsen isä joutui epäillyksi

Lapsen isä oli lähtenyt aikaisin aamulla töihin, ja joutui aluksi kuulusteltavaksi rikoksesta epäillyn asemassa. Miehellä ei ollut mitään tietoa tapahtuneesta ennen poliisin saapumista.

– Heräsin aamulla normaalisti ja menin töihin. Sitten jossain vaiheessa edessäni oli poliisiauto ja poliisit tulivat puhumaan minulle. He kertoivat sen, ja minä kysyin heiltä monta kertaa, että etsivätkö he varmasti minua. He vakuuttivat että asia koskee minua, sitten minut otettiin kiinni ja tuotiin tänne.

Tapaus luonnollisesti järkytti miestä pahoin.

– Tuntuu, että minun maailmani on pysähtynyt. En tiedä olenko hereillä vai unessa. En voi uskoa, että poikani on kuollut, mies kertoi kuulusteluissa.

"En kestä tätä"

Mies kuvaili naista hyväksi äidiksi ja vaimoksi, joka nauroi paljon. Kun häneltä kysyttiin, onko mahdollista että hänen vaimonsa olisi aiheuttanut lapsen kuoleman, hän piti sitä mahdottomana.

– Ei tietenkään. Se lapsi oli hänelle enemmän kuin lahja. Se oli molemmille enemmän kuin lapsi, se oli koko maailma.

– Minä haluan selvittää, kuka on tehnyt tämän. Tämä on niin iso asia minulle. Minä en kestä tätä.

"Minun on edelleen hyvin vaikea uskoa tätä"

Mies ei löytänyt mitään selitystä tai merkkejä, jotka olisivat puhuneet tapahtumasta. Hän pohti naisen olleen tyytymätön elämäänsä, mutta ei osannut sanoa, mistä se johtui. Lastaan tämä kuitenkin oli kohdellut äidillisesti.

– En ole ikinä nähnyt, että [nainen] olisi jotenkin lasta vastaan, hän ei ikinä huutanut lapselle tai ollut väsynyt arkeen lapsen kanssa.

– Hän oli hoitanut lasta todella hyvin aina ja ollut lapselle todella hyvä, sen takia minun on edelleen hyvin vaikea uskoa tätä. Lapseen kohdistuen ei ollut mitään merkkejä, että mitään tällaista voisi tapahtua.

Mies ei voinut kuvitella tuntemansa naisen surmaavan heidän yhteistä lastaan.

– [Nainen] ei ole tällainen ihminen, mutta jotain hänellä on ollut. [Hän] on todella hiljainen ja tunteellinen ihminen. Hänelle on varmasti käynyt jotain, että yhtäkkiä päätyy tekemään tällaista. 

"Hän oli ihan täysin normaali ihminen"

Poliisi kuulusteli myös perheen sukulaisnaisen, joka oli vieraillut naisen luona henkirikosta edeltävänä päivänä. He olivat puhuneet tämän kanssa muun muassa opiskeluista ja lapsesta. Hän piti naista jotenkin eristäytyneenä, joka ei jutellut paljon, mutta tämän käytöksessä ei ollut mitään varoitusmerkkejä tulevasta.

– Ihan viimeiseen tapaamiseen saakka kun olimme yhdessä, hän oli ihan täysin normaali ihminen. Minä en koskaan osannut tai kuvitella, että jonain päivänä hän tekisi jotain tällaista omalle pojalleen. Se oli aivan tavallinen ja normaali päivä hänen kanssaan silloin, nainen muisteli.

– Joka päivä toivon, että tämä olisi vain painajaista ja unta, ja heräisin, eikä tätä olisi tapahtunut. En millään pysty kuvittelemaan, että tämä olisi totta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja