Vantaalaisäiti ampumatapauksesta: Pitää tapahtua hyvin ikävää, että ihmiset avaavat silmät

Vantaalaiskoulun oppilaan äiti muistuttaa iloitsemaan arjen hetkistä 3:32
Vantaalaiskoulun oppilaan äiti muistuttaa iloitsemaan arjen hetkistä

Vantaalaisäiti toivoo, että tikkurilalaiskoulussa tapahtunut ampumistragedia muistuttaa myös siitä, että toisistaan pitää muistaa nauttia arjenkin hetkissä.

Tänään tiistaina aamulla Vantaan Viertolan koulussa tapahtui ampuminen, jossa kuoli kuudesluokkalainen lapsi. Teosta epäillään samalla luokalla ollutta poikaa.

Tikkurilalainen Selja Anonen kertoo, että tapaus kosketti häntä todella syvästi, koska hänen oma lapsensa käy samaa koulua ja perhe asuu koulun lähellä.

– Tosi syviä tuntoja ja muutenkin yhteiskunnallisia isoja asioita tämä koskettaa tällä hetkellä, Anonen kertoi MTV Uutisten haastattelussa myöhään iltapäivällä.

– Teen töitä nuorten kanssa ja paljon hyvinvointiin ja mielenterveyteen liittyviä asioita käsittelen, ja aina nämä järäyttävät jotenkin maan alta.

Tieto tuli lapsen videoviestissä

Anonen sai tietää tapahtuneesta lähes reaaliajassa, kun hänen lapsensa lähetti hänelle Snapchat-videon koululta. Lapsi kertoi äidilleen, että koululle tulee ambulansseja ja poliiseja.

Anonen sai myöhemmin selville, oma lapsi oli turvassa luokkahuoneessa, kun toisaalla ammuttiin.

– Opettaja oli sulkenut tilat ja hoitanut turvauksen siellä, mutta totta kai huoli siitä, mitä tapahtuu, oli suuri.

Anonen kertoo, että hänen lapsensa luokassa koululaiset olivat itkeneet ja miettineet sitä, miten heidän käy.

– Onneksi on harjoiteltu, ja opettajakin oli osannut asian hyvin hoitaa. Sitten (koululta) ilmoitettiin (vanhemmille), että saa tulla hakemaan lapsen.

–Ja oli kyllä ihana nähdä vanhempien ja lasten iloa, kun he pääsivät tapaamaan toisiaan. Ja se on juttu, mitä toivoisin, että jokainen nyt muistaisi: että sitä iloa tunnettaisi vähän useamminkin eikä vain silloin, kun on menetyksen pelko. Että arvostetaan omia lapsia ja annetaan heille aikaa ja kohdataan ja välitetään toisistaan, että näitä (tällaisten tapausten) juurisyitä voitaisiin välttää, Anonen sanoo.

Ilmassa toivottomuutta ja epävarmuutta

Anonen sanoo, että ei tiedä, mitä tämänpäiväisen ampumisen taustalla on, mutta ilmassa on hänen mukaansa juuri nyt paljon toivottomuutta ja epävarmuutta tulevaisuudesta.

– Koulukiusaaminen ja tällaiset asiat väistämättä tulevat mieleen. Että mitä pieniä asioita me jokainen voisimme omassa elämässämme tehdä (että sitä ei tapahtuisi). Että kohdeltaisiin toisiamme kauniisti.

– Pitää tapahtua hyvin ikävää, että ihmiset avaavat silmät ja rupeavat näkemään asioita, jotka meillä ovat koko ajan lähellä. Kauheita asioita nämä ovat ja toivoisi, että ne herättäisivät suuremman hyvän.

Lue myös:

    Uusimmat