Opetusministeri Henriksson murtui Vantaan kouluampumisen tiedotustilaisuudessa – Orpo: Karmea tarina selvitetään huolella

Anna-Maja Henriksson herkistyi ministerien tiedotustilaisuudessa 0:56
Anna- Maja Henriksson herkistyi ministerien tiedotustilaisuudessa.

Pääministeri Petteri Orpon mukaan syyt yhden lapsen kuolemaan johtaneesta ampumavälikohtauksesta selvitetään tarkoin.

Vantaan Viertolan kouluampumisessa haavoittuneet kaksi lasta ovat hoidossa Husin Uudessa lastensairaalassa. Haavoittuneet ovat 12-vuotiaita Viertolan koulun oppilaita. Ampumisessa kuoli yksi 12-vuotias oppilas. Myös epäilty on 12-vuotias.

Pääministeri Petteri Orpo, sisäministeri Mari Rantanen ja opetusministeri Anna-Maja Henriksson pitivät tiedotustilaisuuden Vantaan kouluampumisesta eduskunnan valtiosalissa. 

Tässä MTV Uutisten tekstimuotoinen seuranta tiedotustilaisuudesta.

14.37: Orpo: Hallituksella on säästöjenkin keskellä tarkoitus lisätä henkilöstöä perusopetukseen. Meillä on terapiatakuu valmisteilla. Tiedotustilaisuus päättyy.

14.35: Henriksson: Hallitusohjelmassa on hyviä kirjauksia kouluväkivallan ehkäisystä. Toimintamalleja on ympäri Suomen ja parhaita käytäntöjä kerätään. Mitä vielä voidaan tehdä, siihen palataan. Joka päivä pitää olla turvallista mennä kouluun.

14.32: Rantanen: Emme voi Suomessa mennä siihen, että poliisi on päivittäin turvaamassa koulupäivää.

14.30: Rantanen: Me kaikki haluamme vastauksen siihen, miksi 12-vuotias on tarttunut aseeseen.

14.29: Rantanen: Vuosittain torjutaan ennakkoon monia tällaisia uhkia.

14.28: Orpo: Teon taustat ja karmea tarina, mikä taustalta löytyy, selvitetään huolella ja tehdään johtopäätökset. Tämä on harvinaista, mutta näin ei saa enää käydä.

14.25: Henriksson: Viranomaiset tekevät joka päivä töitä sen eteen, että meillä Suomessa olisi tulevaisuudessa turvallista käydä koulua.

14.23: Henrikssonin ääni murtuu, kun hän kertoo osanottonsa. Henriksson sanoo, että tavallisesta koulupäivästä tuli valtava tragedia.

14.21: Rantanen: Esitän viranomaisille kiitoksen nopeasta toiminnasta ja siitä, että epäilty saatiin pian kiinni. Toivon, että koko Suomi osallistuu suruliputukseen.

14.20: Rantanen: Tämä päivä on ollut äärimmäisen järkyttävä. Esitän syvimmät osanottoni menehtyneen lapsen vanhemmille ja läheisille sekä loukkaantuneiden vanhemmille ja läheisille.

14.17: Orpo: Esitän omasta ja hallituksen puolesta osanottomme. Ajatuksemme ovat uhrien, heidän läheistensä, koululaisten ja koulun henkilöstön luona. Suomalaiset viranomaiset tekevät kaikkensa, että tällaista ei tapahtuisi. Tapahtumat käydään perusteellisesti läpi.

14.15: Tiedotustilaisuus alkaa. Orpo: Ampumavälikohtaus Vantaalla järkyttää syvästi ja vetää sanattomaksi.

Koko tiedotustilaisuuden voit katsoa alla olevalta videolta.

Ministerit pitivät tiedotustilaisuuden Vantaan kouluampumisesta 20:17

Lue myös:

    Uusimmat