Kotkalaismies tuomittiin taas taposta – löi naista veitsellä vielä kesken hätäkeskuspuhelun: "Hän särki sydämeni, joten minä särjin hänen"

Itä-Suomen hovioikeus piti voimassa kotkalaismiehelle luetun tappotuomion. Mies surmasi naisen veitsellä kymmeniä kertoja lyömällä. Hänet tuomittiin henkirikoksesta nyt jo toistamiseen.

Henkirikos tapahtui Kotkassa viime joulukuussa. Mies oli lyönyt asunnossaan majaillutta naista veitsellä lukuisia kertoja. Uhrista löydettiin yli 40 viilto- ja pistohaavaa.

Mies myönsi tekonsa oikeudessa. Hän kertoi, että oli paria viikkoa aiemmin ottanut naisen luokseen asustelemaan, koska tällä ei ollut omaa kotia.

Tapahtumapäivänä nainen oli ottanut veitsen olohuoneen pöydälle turvakseen. Miehen mukaan naisen ei tarvinnut häntä pelätä, joten hän vei veitsen pois ja pyysi naista poistumaan asunnostaan.

Miehen mukaan nainen ei ollut lähtenyt useista pyynnöistä huolimatta, vaan oli kehottanut miestä itseä poistumaan. Mies kertoi soittaneensa hätäkeskukseen, että poliisi kävisi hakemassa naisen. Poliisi ei kuitenkaan tullut.

Lopulta mies haki veitsen keittiöstä ja ryhtyi lyömään naista. Miehen mukaan ensimmäiset iskut osuivat sydämeen. Mies kertoi myös lyöneensä naista muun muassa niskaan pitäessään tämän hiuksista kiinni.

Lopuksi mies löi maahan kaatunutta naista vielä useamman kerran rintaan ja soitti sitten itse hätäkeskukseen. Hän kertoi päivystäjälle tappaneensa naisen ja jäi odottamaan poliisia.

Mies kertoi, että tässä vaiheessa naisesta kuului vielä korinaa, joten hän päätti käydä iskemässä naista veitsellä kurkkuun sen lopettaakseen. Tämä tapahtui vielä hätäkeskuspuhelun aikana.

Myönsi teon heti

Jo alustavassa puhuttelussa mies myönsi teon. Kun poliisi kysyi, miksi mies oli lyönyt naista veitsellä sydämeen, mies kertoi, että koska nainen oli särkenyt hänen sydämensä "hän sitten särki naisen sydämen".

Miehen mielestä väkivallan oli laukaissut se, että nainen vaati häntä poistumaan omasta asunnostaan.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan nainen ei ollut kuitenkaan antanut teolle mitään syytä tai provosoinut miestä väkivallan käyttöön.  Oikeuden mukaan tekoon oli ilmeisesti vaikuttanut se, että mies ei ollut saanut naiselta vastakaikua ihastumiseen.

Vuonna 1969 syntynyt Kim Markus Viljanen tuomittiin Kymenlaakson käräjillä taposta 13 vuoden vankeuteen viime keväänä. Mies vaati hovioikeudelta, että rangaistusta lievennetään.

Hovioikeuden ratkaisu tuli nyt. Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden perustelut rangaistukselle. Se kuitenkin alensi tuomiota kuudella kuukaudella, sillä mies oli edesauttanut asian selvittämistä antamalla itsensä ilmi välittömästi teon jälkeen.

Tuomion pituudeksi jäi 12 ja puoli vuotta. Osa rangaistuksesta oli aiemman tuomion jäännösrangaistusta, sillä Viljanen oli tapahtumien aikaan ehdonalaisessa vapaudessa.

Viljanen tuomittiin 11 vuoden vankeuteen toisen miehen taposta vuonna 2014. Surmatyö tapahtui Kotkassa Tampsan montun läheisessä maastossa. Uhriksi joutui noin 30-vuotias mies.

Viljanen oli lyönyt uhria myös tuolloin useita kertoja veitsellä. Teon jälkeen hän oli polttanut uhrin ruumista nuotiossa. Tapahtumat olivat saaneet alkunsa tuttujen kesken järjestetyllä tinnerinhuuruisella metsäretkellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja