Pääseekö Carlos Ghosn sittenkin vapaalle jalalle?

0:37
Carlos Ghosn – kansallissankarista roistoksi.

Lukuisista talousrikoksista epäilty ex-autopomo saattaa jättää japanilaisen vankilan ainakin hetkeksi taakseen, mikäli syyttäjä ei onnistu kumoamaan oikeuden päätöstä Carlos Ghosnin vapauttamisesta takuita vastaan.

Tokiolainen oikeusistuin suunnittelee päästävänsä autopomo Carlos Ghosnin vapaaksi muhkeaa takuusummaa vastaan. Ghosn on istunut vankilassa marraskuisesta pidätyksestään lähtien.

64-vuotiaalla Ghosnilla on takanaan jo 107 vuorokautta tokiolaisessa vankilassa. Häntä kuitenkin odottanee vapautuminen miljardin jenin eli 7,9 miljoonan euron takuita vastaan.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin mahdollinen vapautuminen tapahtuisi. Syyttäjän odotetaan valittavan vapautuspäätöksestä.

Ghosnin aiemmat asianajajat yrittivät saada päämiestään vapaaksi takuita vastaan jo kahdesti aiemmin, mutta tuomari hylkäsi anomuksen perustuen oletukseen, että Ghosn saattaisi yrittää paeta tai tuhota todisteita vapautensa aikana. Uusi asianajajatiimi vaikuttaa kuitenkin saaneen enemmän aikaan Ghosnin puolustukseksi.

Ghosn on suostunut siihen, että hänen yhteydenpitoaan muihin ihmisiin rajoitettaisiin ja häntä valvottaisiin vapautensa ajan. Näitä myönnytyksiä ei ollut aiemmissa vapautushakemuksissa.

Ghosn valitteli tammikuussa, että vankilassa istuminen hankaloittaa hänen valmistautumistaan oikeudenkäyntiin ja puolustuksensa rakentamista.

Mikäli oikeus kuitenkin taipuu takuupäätöksestä valittaneen syyttäjän kannalle, joutunee Ghosn istumaan vankeudessa vielä pitkään. Oikeudenkäyntiä nimittäin kerrotaan suunnitellun vasta syksyyn.

Ghosn on kiistänyt kaikki syytökset epäillyistä talousrikoksista. Mikäli hänet todetaan syylliseksi, odottanee Renaultin ja Nissanin entistä pomoa kymmenen vuoden vankeustuomio.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja