Sellissä lojuva autopomo vakuuttaa yhä syyttömyyttään, uskoo salaliittoon: "Taistelen yksin armeijaa vastaan"

0:37
Carlos Ghosnin matka kansallissankarista roistoksi.

Useista eri talousrikoksista epäilty autopomo ei myönnä syyllistyneensä laittomuuksiin. Hän uskoo, että kaiken takana on hänen syrjäyttämisekseen juonittu salaliitto.

Marraskuusta lähtien tokiolaisen vankilan karussa sellissä päivänsä viettänyt entinen Renault- ja Nissan-pomo Carlos Ghosn uskoo, että hänen vangitsemisensa taustalla on salaliitto.

Ghosn on vakuuttanut syyttömyyttään pidätyksestään lähtien, eikä ääni kellossa ole muuttunut.

Nissanin pelastamisella lähes kansallissankarin asemaan Japanissa noussut Ghosn on antanut haastattelun Nikkei-lehdelle kaltereiden takaa. Hän uskoo, että Nissanin muut johtohahmot päättivät hankkiutua hänestä eroon juonittelemalla.

Ghosnin mukaan Nissanilla ei arvostettu hänen suunnitelmiaan lähentää Renault- ja Mitsubishi-yhteistyötä entisestään. Johtoportaassa oli herännyt pelkoja siitä, että Renault, jonka johtajana Ghosn niin ikään toimi, olisi saanut liikaa päätäntävaltaa japanilaisvalmistajan asioihin. Täysi yhdistyminenkään ei ilmeisesti ole ollut kokonaan pois pöydältä.

Ghosn ei omien sanojensa mukaan koe olleensa Nissanilla diktaattori, vaan ainoastaan vahva johtaja. Hän sanoo joutuvansa nyt taistelemaan "armeijaa" vastaan yksinään. Japanilaisella syyttäjällä on nimittäin apunaan 70 lakimiestä, joiden tavoitteena on saada Ghosnille pitkä tuomio.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja