Mainos

Vankilaa pakoillut jäi kiinni 3,5 vuoden piileskelyn jälkeen – epäillään yli 80 rikoksesta, joista osa tehty pakoilun aikana

Vankilaan vankilomaltaan palaamatta jättänyt ja virkavaltaa peräti 3,5 vuotta pakoillut mies saatiin eilen kiinni Tammelassa. Poliisipartio otti 39-vuotiaan miehen kiinni illalla.

– Kauniisti sanottuna poliisin vanha tuttu, jolla on mittava rekisteri, toteaa ylikonstaapeli Antti Reijula Hämeen poliisin tilannekeskuksesta.

Miehen tilillä oli erilaisia omaisuus- ja petosrikoksia, mutta ei väkivaltaa. Mies on toiminut useilla ei paikkakunnilla ympäri Suomen. Häntä epäillään yli 80 petoksesta.

Reijulalla ei ollut kertoa yksityskohtia kiinniotosta ja siihen johtaneesta tilanteesta, mutta hänen mukaansa kyseessä oli muun poliisitoiminnan ohella tehdystä kiinniotosta, ei minkäänlaisesta laajemmasta poliisioperaatiosta. Poliisin mukaan mies oli ollut majoittuneena eräälle mökille Tammelassa. 

Reijola kuitenkin uskoo, ettei todennäköisesti ole tämän taustankaan huomioon ottaen viettänyt koko aikaa yhdessä paikassa. Sijainnin lisäksi selvitettävänä ovat miehen edesottamukset, sillä tämän epäillään syyllistyneen luvattoman vapaansa aikana useisiin rikoksiin.

Mies kuljetettiin Lahden pääpoliisiasemalle kuulusteltavaksi, ja sen jälkeen hänet passitetaan jatkamaan vuoden 2014 keväällä kesken jäänyttä tuomiotaan Lounais-Suomessa sijaitsevaan vankilaan.

Poliisin mukaan mies jäi kiinni juuri ennen kuin petosvyyhdin syyteoikeus olisi vanhentunut. Syyttäjä oli hakenut yhden kerran myönnettävää syyteoikeuden jatkoaikaa vuosi sitten. Käräjäoikeus oli jatkanut syyteoikeutta vuodella, koska muussa tapauksessa se olisi vanhentunut jo viime vuoden marraskuussa.

Jan Jalutsi on ehkä Suomen tunnetuin vankikarkuri.

7:38

Täydennetty kello 11.07 muun muassa poliisin tiedoilla miehen löytöpaikasta sekä petosvyyhdin syyteoikeuden vanhentumisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.