Mainos

Vanhuksia käärittiin mattoon ja sidottiin – poliisi selvitti törkeän ryöstösarjan

Poliisi on saanut selvitettyä törkeän ryöstösarjan, jossa ulkomaalaiset miehet pahoinpitelivät ja ryöstivät iäkkäitä, yksin asuvia naisia Kirkkonummella, Raaseporissa ja Salossa. Esitutkinta on saatu valmiiksi ja juttu siirtyy syyteharkintaan.

Ryöstöt alkoivat viime syksynä ja poliisi huomasi niissä nopeasti yhteneväisiä piirteitä. Uhrien, omakotitaloissa yksin asuvien 78-86-vuotiaiden naisten luokse saavuttiin aina yllättäen, pahoinpitely alkoi välittömästi ja sen jälkeen anastettiin muun muassa koruja ja rahaa. Lisäksi Salon rikospaikalta vietiin auto. Pahoinpitelyn keinoina oli poliisin mukaan käsien ja jalkojen sitomista, uhrin mattoon käärimistä ja suun tukkimista. Uhreiksi naiset valikoituivat ilmeisesti ikänsä ja sukupuolensa perusteella.

Poliisi kertoo, että neljä epäiltyä suunnittelivat muitakin ryöstöjä vaanimalla yksittäisten talojen sisätiloja. Ne jäivät jostain syystä toteutumatta. Todennäköisesti epäilyt olivat huomanneet, ettei aiottu uhri ollutkaan yksin. Yhden perheen talon verannalta vietiin kuitenkin mansikkakakku.

Rikospaikoilta saatiin havaintoja ulkomaalaisista miehistä, jotka tutkinnan edetessä tunnistettiin romanialaisiksi. Osa henkilöllisyyksistä selvisi poliisin mukaan rikospaikkatutkinnan tuloksien perusteella. Epäiltyjä on kesästä 2016 lukien vaiheittain vangittu poissaolevana. Miehistä tehtiin eurooppalainen pidätysmääräys ja epäiltyjä tavoitettiin syksyn aikana Sveitsistä ja Romaniasta. Viimeisin, neljäs epäilty tavoitettiin nyt tammikuussa.

Miehet olivat saapuneet ennen rikoksia Suomeen ja poliisi epäilee maahan tulon syyksi nimenomaan ryöstöjen teon. Salon ryöstön jälkeen miehet poistuivat Suomesta kiireisesti. Tutkinnan mukaan epäiltyjen oli tarkoitus olla Suomessa yli kuukauden ajan, mutta Salossa epäilyt ajoivat oman autonsa ojaan. Salossa ryöstön yhteydessä miehet veivät uhrin auton ja poistuivat seuraavana päivänä Suomesta.

Epäillyt ovat kuulusteluissaan myöntäneet teot. Muita epäiltyjä ei poliisilla näiden neljän epäillyn lisäksi ole. Epäillyt on edelleen vangittuina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.