Mainos

Vanhempia syytettiin pikkuvauvan pahoinpitelystä – totuus selvisi vasta kuukausia myöhemmin

Kun pienellä tytöllä havaittiin mustelmia joka puolella kehoa, lastensuojelu puuttui tilanteeseen ja erotti lapsen vanhemmistaan. Myöhemmin paljastui jotain, joka osoitti päätöksen täysin vääräksi.

Effie-vauva oli vain viisi kuukautta vanha, kun hän pyörtyi. Lapsi vietiin sairaalaan, missä lääkärit kiinnittivät huomiota joka puolelta kehoa löytyneisiin mustelmiin.

Effien isä Craig Stillwell pidätettiin elokuussa 2016 epäiltynä vauvan kovakouraisesta ravistelusta ja lapsi sijoitettiin lastensuojelun kautta sijaiskotiin.

Englantilaiset lastensuojeluviranomaiset jatkoivat tapauksen selvittämistä ja yrittivät löytää tytölle pysyvän kodin kaukana väkivaltaisiksi epäillyistä vanhemmista.

"He ovat rakastaneet lastaan suuresti"

Lähes vuoden kestäneen taistelun jälkeen perhe on kuitenkin oikeuden päätöksellä saanut tyttövauvansa takaisin. Tyttö ei missään vaiheessa ollut joutunut pahoinpidellyksi, vaan Effie kärsii mustelmia aiheuttavasta sairaudesta. Selvisi myös, että Effien äiti Carla Andrew kärsii samasta, harvinaisesta Ehlers-Danlosin syndroomasta.

Oikeuden tuomari Karen Venables pahoitteli nuorten vanhempien pitkään jatkunutta piinaa heidän joutuessaan taistelemaan rakastamansa lapsen kotiin saamisen puolesta.

– Aiemmista kohtaamisista sairaanhoitohenkilökunnan kanssa on selvinnyt, että vanhemmat ovat rakastaneet lastaan suuresti ja hän on ollut heidän silmäteränsä, tuomari sanoi kertoessaan Effien pääsevän vihdoin kotiin vanhempiensa kanssa.

Effien ja tämän vanhempien nimet julkaistiin heidän omasta toiveestaan, jotta harvinaisesta sairaudesta syntyisi enemmän keskustelua.

Lähde: Kidspot

***

1:16

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.