Vanhemmille kallis lasku? Lapsi kaatoi 132 000 dollarin arvoisen patsaan

Lapsi kaatoi patsaan – vanhemmille 132 000 dollarin lasku 1:49

Perhe saattaa joutua vastuuseen jälkikasvun kaadettua erittäin arvokkaan patsaan hääjuhlissa.

Kansasilaiset vanhemmat saattavat joutua maksumiehiksi lapsensa kaadettua nurin 132 000 dollarin eli noin 114 000 euron arvoisen patsaan Tomahawk Ridgen kulttuurikeskuksessa, Overland Parkissa, Kansasissa.

5-vuotiaan pojan äiti, Sarah Goodman, kertoi KSHB-sivustolle tilanteen sattuneen hääjuhlissa viime kuussa. 

Turvakameran taltiointi paljastaa, kuinka lapsi halaa patsasta, jonka jälkeen se kaatuu. Katso tilanne yllä olevalta videolta!

– Kuulimme jotain hälinää, ja ajattelin, että 'kuka huutaa pojalleni?', Goodman kertoo.

Pian hän huomasi, että lasipatsas makasi maassa.

Tapahtuneen jälkeen Goodman ja hänen aviomiehensä saivat vakuutusyhtiöltä kirjeen, jossa heitä syytettiin huolimattomuudesta, sillä he eivät valvoneet lastaan.

Goodmanin mielestä tilanne olisi voinut sattua kelle tahansa.

"Kukaan ei kysynyt, miten Troy voi"

Perhe ihmettelee myös arvokkaan patsaan turvallisuutta. Goodmanin mukaan patsas olisi voinut olla paremmin suojattu, ja siinä olisi voinut olla merkintöjä ympärillä arvokkaan hintalapun vuoksi.

– Se on pääkäytävällä. Ei erillisessä huoneessa. Ei pleksin takana. Ei suojattu. Ei mitenkään kiinni. Sen ympärillä ei ollut reunusta. Siinä ei ollut edes kylttiä, jossa olisi lukenut 'älä koske'.

Äiti oli myös tyytymätön siihen, ettei kukaan kysynyt hänen pojaltaan, oliko tämä kunnossa patsaan melkein kaaduttua hänen päälleen.

– Hän on nähnyt painajaisia joka yö. Kukaan näistä ihmisistä ei kertaakaan kysynyt, miten Troy voi. 

"Tähtitieteellinen summa"

Overland Parkin edustajan mukaan kaupunki haki korvauksia vakuutusyhtiöltä, joka puolestaan otti yhteyttä perheeseen. Kaupungin edustaja Sean Reilly huomauttaa, että kyseessä oli kaupungille lainattu patsas, jota ei kenenkään ollut tarkoitus koskea.

Goodman ei tiedä, miten perhe aikoo hoitaa laskun. Hän toivoo apua kotivakuutuksesta.

– 132 000 dollaria on täysin tähtitieteellinen summa. Katsotaan, mitä vakuutusyhtiö sanoo, ja pitääkö meidän viedä juttu lakimiehille. Me emme tiedä.

Lähteet: KSHB, Mashable, CNN

Lue myös:

    Uusimmat