Puiston rivo patsas suututti paikalliset – museo aikoo pelastaa tilanteen varoituskylteillä

Belgialaiset eivät suhtautuneet hyvällä antwerpenilaisen puiston uuteen patsaaseen.

Yllä olevalla videolla amerikkalaispoika esittelee paitaa, joka olikin härskimpi kuin poika tai tämän äiti tajusivat. Lue lisää.

Belgialaisen Antwerpenin kaupungin asukkaat eivät ilahtuneet nähdessään, millainen patsas saapui koristamaan paikallista puistoa. Patsaasta on tehty useita valituksia.

Arc de Triomphe -nimellä kulkeva patsas esittää selkänsä kaarelle taivuttanutta miestä, jonka penis on täydessä erektiossa.

Patsas on aiheuttanut runsaasti kritiikkiä, ja tuskin vähiten siksi, että se aiotaan muuttaa suihkulähteeksi.

Käsittämätön taideteos sijaitsee Middelheimin museon puistossa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Luvassa varoituskylttejä

Patsaan genitaalit on muovailtu muovailuvahasta. Museon johtaja Sara Weyensin mukaan erikoinen materiaali voi olla asukkaiden raivoon osasyynä. Weyens uskoo myös, että naispatsaiden alastomuus hyväksytään helpommin, kertoo Metro.

– Meillä on aika paljon alastomia kehoja kokoelmassamme, mutta ne ovat usein naisten vartaloita. Ilmeisesti ne aiheuttavat vähemmän raivoa kuin tämä teos.

– Tämä on tietenkin muovailuvahasta, eikä pronssista, tehty teos, mikä tekee siitä aidomman näköisen. Oletan, että siksi reaktiot ovat vahvempia.

Museo ei kuitenkaan hankkiudu patsaasta eroon, vaan suunnittelee laittavansa patsaan rivoudesta varoittavia kylttejä puistoon.

Patsas on osa 'Antwerp Baroque 2018: Rubens Inspires' -näyttelyä, joka avautuu kesäkuussa.

Lähteet: Metro, The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja