Vanhemmat raivostuivat uutuuspelistä, jossa pelaaja voi leikkiä kouluampujaa: "Tämä on anteeksiantamatonta"

0:49

Amerikkalaiset vanhemmat ovat raivostuneet uutuuspelistä, jossa pelaaja leikkii kouluampujaa. Jo yli 30 000 ihmistä vaatii vetoomuksessa, että pelin julkaisu estetään, kertoo CNN. Katso yltä video aiheesta!

Amerikkalaiset kouluampumisuhrien vanhemmat ovat raivostuneet uudesta videopelijulkaisusta, jossa pelaajat voivat olla kouluampujan roolissa tuhomassa koulua. Peli "Active Shooter" julkaistaan 6. kesäkuuta videopelialusta Steamissa. Steamin omistaa Valve Corporation.

Pelin on kehittänyt Revived Games, ja sen julkaisee venäläisyhtiö Acid. Videon markkinointimateriaaleissa kerrotaan, että pelaaja voi valita, onko pelissä SWAT-tiimissä vai itse kouluampuja, jonka tavoite on "jahdata ja tuhota".

Peliä on tarkoitus myydä Steamissa 5–10 dollarin hintaan.

'"Se ole millään tavalla 'peli'"

Vanhemmat ja erityisesti Marjory Stoneman Douglas -yläkoulussa, Floridassa sattuneen kouluampumisen uhrien vanhemmat ovat olleet järkyttyneitä pelin julkaisusta.

– On ällöttävää, että Valve Corp. yrittää hyötyä koulujamme ympäri maata vaikuttaneiden tragedioiden ihannoimisella. Lastemme turvassa pitäminen on todellinen ongelma, joka vaikuttaa yhteisöihimme eikä se ole millään tavalla "peli", kommentoi isä Ryan Petty virallisessa lausunnossaan.

Petty menetti 14-vuotiaan tyttärensä Floridan kouluampumisessa helmikuussa. Twitterissä hän kommentoi pelin olevan halveksittava.

Myös Fred Guttenberg, jonka tytär kuoli samassa kouluampumisessa, on pyytänyt ihmisiä boikotoimaan peliä.

Myös paikalliset poliitikot ovat ottaneet aiheeseen kantaa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tämä on anteeksiantamatonta. Yrityksen, joka kehittää tällaisen pelin hirvittävän tragedian alla, pitäisi hävetä, twiittasi floridalainen senaattori Bill Nelson.

Nyt jo lähes 34 000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa Valve Corporationia pyydetään olemaan julkaisematta peliä.

Näin kehittäjä ja julkaisija vastaavat

Active Shooter -peli ei ole toki ensimmäinen videopeli, jossa simuloidaan kouluampumista. Se on kuitenkin uusin julkaisu viime aikoina sattuneiden, paljon uhrjea vaatineiden kouluampumisten jälkeen.

Steamin nettisivuilla sanotaan, ettei peliä pidä ottaa vakavasti. Samalla neuvotaan ottamaan yhteyttä psykiatriin tai hätänumeroon, jos tuntee, että haluaa satuttaa ihmisiä lähellään.

Nyt myös Active Shooterin kehittäjä on julkaissut vastuuvapauslausekkeen, jossa se kertoo, ettei peli ole suunnattu lapsille. Lausekkeessa sanotaan, että väkivalta kuuluu vain videopeleihin ja ettei pelin tapahtumia pidä yrittää luoda oikeassa maailmassa.

Acid myös kertoo harkinneensa kritiikin takia, julkaiseeko se sittenkään peliä niin, että siinä voi valita olevansa ampujan roolissa.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja