Mainos

Vanhemmat huolestuivat lasten piirretyistä YouTubessa – sisältävät lapsille sopimatonta sisältöä

YouTubessa on tuhansittain lapsille sopimattomia versioita tutuista lasten piirretyistä, kertoo BBC.

Piirretyiksi naamioiduissa videoissa on kuitenkin häiritseviä kohtauksia, jotka eivät sovi pienten lasten silmille.

Esimerkiksi Iso-Britanniassa Peppa Pig -hahmon seikkailusta kertovissa YouTube-videoissa on tutun alkukohtauksen jälkeen alettukin vetää hampaita irti samalla kun taustalla on kuulunut hätäistä itkua. Havainnon teki muun muassa toimittaja ja 3-vuotiaan tyttären äiti Laura June, joka huomasi lapsensa katselevan harmitonta piirrettyä, joka oli kuitenkin jotain aivan muuta.

Erityisesti lasten silmin on vaikeaa erottaa oikeaa piirrettyä pilaversiosta, vaikka aikuinen sen kenties helpommin tunnistaisikin. YouTubessa voi kuitenkin asettaa lapsille sopivan filtterin videoiden hakuehtoihin, mutta tämäkään työkalu ei sulje ulkopuolella kaikkia sopimattomia versioita.

YouTube kommentoi BBC:lle ottavansa palautteen vastaan ja kehottaa vanhempia käyttämään YouTube Kids -nimistä sovellusta, joka on ladattavissa älypuhelimille ja tableteille. Sittemmin YouTube on poistanut ison osan videoista, joista BBC kertoi uutisessaan.

YouTubesta voi löytää sadoittain eri piirrettyjä, joista on tehty sopimattomia versioita. Muun muassa Frozenista tutuista hahmoista on tehty lapsille sopimattomia klippejä. Suomenkielisiäkin piirrettyjä löytyy YouTubesta hieman tuunattuina versioina.

Lähde: BBC

***

0:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.