Vanhat sanomalehdet hyötykäyttöön – testaa nämä niksit!

Moni lukee uutisensa nykyään ennemminen digitaalisessa muodossa, mutta jos paperikoriin on kerääntynyt vanhoja sanomalehtiä, kokeile käyttää ne täysin uusilla tavoilla!

Oletko kantamassa kasan sanomalehtiä paperiroskikseen? Tarkasta ensin, löytyisikö niille muuta käyttöä!

Näihin nikseihin saat vanhat sanomalehdet käytettyä helposti.

1. Raikasta tunkkaiset tavarat

Jos vanha kirja tai vaatekappale haisee hieman tunkkaiselta, selviät ongelmasta sanomalehden avulla. Rutista sanomalehdestä palloja ja laita ne paperikassin pohjalle. Laita sitten tunkkaiselta haiseva esine kassiin. Odota noin viikko ja avaa kassi. Sanomalehti on imenyt tunkkaisuuden itseensä yhtä tehokkaasti kuin Harry Potter -kirjoista tutut ankeuttajat sieluja!

2. Pidä vihanneslaatikko kuivana

Estä paprikoiden pilaantuminen ja vihanneslaatikon haiseminen vuoraamalla laatikko sanomalehdillä. Sanomalehdet imevät itseensä ylimääräisen kosteuden. Vaihda lehdet viikon välein.

3. Pakkaa herkästi hajoavat tavarat

Muuttaminen on aina voimia vievää, mutta se on taatusti pahempi koettelemus, jos jotain menee rikki! Kuplamuovi on aina hyvä juttu, mutta se voi käydä kalliiksi. Käytä ehdottomasti siis hyödyksesi vanhat sanomalehdet ja kääri herkästi hajoavat esineet niihin.

4. Pese peilit ja ikkunat

Raidoittuneet peilit ja ikkunat puhdistat käyttämällä sanomalehteä puhdistusliinan sijaan suihkutettuasi pinnalle ensin ikkunanpesuainetta. Sanomalehti poistaa raidat nimittäin paremmin!

5. Paketoi lahjat

Jos lahjapaperi on loppu, käytä sanomalehteä! Tee lahjasta persoonallinen ja käytä urheilusivuja sporttifanin lahjan paketoimiseen, sarjakuvia ystäväpiirin hauskuuttajalle ja ruokasivuja joukon kulinaristille.

6. Kuivaa märät kengät

Jos sade yllättää kotimatkalla, huomaat pian kotona, että kengät haisevat kamalalta, jos jätät ne kuivumaan itsekseen. Kuivataksesi kengät nopeasti ja estääksesi mahdolliset hajut tunge kenkiin sanomalehteä välittömästi kotiin saavuttuasi. Sanomalehti imee kosteuden itseensä!

7. Laita saappaat talviteloille

Varastoi talvisaappaat ja pidä ne muodossaan tunkemalla putkelle käärittyjä sanomalehtiä saappaanvarteen.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat