Vanhat asevientiluvat Turkkiin selvitetään, sanoo puolustusministeri Kaikkonen: "Aivan yksinkertaista lupien peruuttaminen ei ole"

Turkki on jatkanut maahyökkäystä Syyrian kurdialuille – sotilasasiantuntija arvioi sodan kehittymistä suorassa lähetyksessä 4:23

Kaikkosen mukaan Suomen on syytä seurata muita EU-maita kyseisessä asiassa.

Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan on tarkoitus selvittää, onko jo myönnetyille asevientiluville Turkkiin perusteltua tehdä jotakin.

– Aivan yksinkertaista lupien peruuttaminen ei kuitenkaan ole. Suomen on syytä seurata muiden EU-maiden käytäntöä tässä kysymyksessä, hän sanoi eduskunnassa.

Valtioneuvosto myönsi asevientiluvan Turkkiin viimeksi syyskuun 19. päivänä. Lupa koski lennokkien lähetysalustoja, joita käytetään miehittämättömien, harjoitusten maalilennokkitoiminnassa käytettävien ilma-alusten lähettämiseen.

– Turkki ei ollut silloin suorittamassa sotilaallista operaatiota Syyriassa kolme viikkoa sitten, eikä tämä nyt välttämättä vielä viikko sittenkään ollut monellakaan tässä maapallossa tiedossa, että mikä tilanne on tällä hetkellä, hän perusteli.

Lue myös:

    Uusimmat