Mainos

Vanhanen hyväksyy Stubbin toiminnan

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) puolustaa ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) päätöstä julkistaa suurlähettiläiden arvioita maailman tilanteesta. Vanhanen painotti, että Helsingin Sanomille annetut arviot eivät ole tavanomaisia raportteja vaan erikseen tilattuja kirjoituksia. Niiden julkistamiseen pyydettiin lupa.

Vanhanen ei usko, että arvioista olisi aiheutunut mitään vahinkoa. Vivahde-erot ulkopolitiikasta hallituksen sisällä eivät ole vakavia, hän sanoi.

Arvioiden julkistamista ovat arvostelleet entiset ulkoministerit Erkki Tuomioja (sd.) ja Pertti Paasio (sd.) sekä professori Juhani Suomi. Stubb sanoi sunnuntaina aikovansa jatkaa samalla linjalla ja julkistavansa lähettiläiden analyysejä toistekin. Vanhasella ei ollut mitään sitä vastaan.

Ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen vuorostaan arvosteli Stubbin arvioita maailman tilanteesta Georgian kriisin jälkeen. Vanhanen ei ryhtynyt halkomaan ulkopoliittisia hiuksia vaan totesi, että hänellä on ollut viime päivinä muuta tekemistä.

-Keskustelua käydään. En ole kaikkia näitä raportteja lukenut, rahoituskriisin takia, Vanhanen myönsi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.