Vanhainkoti tarjosi asukkailleen erikoista viihdettä – tilasi tankotanssiesityksen: "Asukkaat todella nauttivat siitä"

Kaupunginvaltuutetut pitivät päätöstä tankotanssiesityksestä sopimattomana. Vanhainkodista kerrotaan, että vanhukset pitivät esityksestä.

Etelä-Englannissa sijaitseva vanhainkoti on saanut kritiikkiä "sopimattomasta" viihdetarjonnastaan talon vanhoille asukkaille, uutisoi brittimedia Mirror.

Christchurchissa, Dorsetissa vanhainkodin noin kolmekymmentä eläkeläistä, sekä naiset että miehet, saivat vastikään nähdä tankotanssiesityksen.

– Luulen, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun tanssijamme esiintyivät tämän ikäisille ihmisille, jotka eivät olleet heidän isovanhempiaan, kertoo tankotanssipaikkaa vetävä personal trainer Katie Henry.

Toivottu "enemmän moderneja aktiviteetteja"

Fairmile Grange-vanhainkodin johto perusteli viihdevalintaa kommentoimalla, että asukkaat "halusivat jotakin hiukan erilaista" ja olivat erityisesti pyytäneet juuri tankotanssiesitystä.

– Asukkaat ja sukulaiset ovat toivoneet enemmän moderneja aktiviteetteja. Asukkaat saivat muutamia vaihtoehtoja, ja he erityisesti valitsivat juuri paikallisen tankotanssiyrityksen esityksen, kertoo vanhainkodin edustaja Izzy Nicholls.

– Kohtaamme ylpeästi stereotypioita ja tarjoamme asukkaillemme jatkossakin mahdollisuuden kokea sopivia, uusia ja edistyksellisiä aktiviteetteja, hän jatkaa.

Asukkaat nauttivat

Esitys järjestettiin vanhainkodin yleisessä ruokailuhuoneessa. Kuusi vähäpukeista naista saapui paikalle metallitangon kanssa. Vuorotellen naiset kieppuivat ja hytkyivät tangon ympärillä muun muassa Abban ja muiden klassikoiden tahtiin. 20–40-vuotiaat tanssijat olivat pukeutuneet lyhyisiin toppeihin, hotpants-alushousuihin ja trikoisiin.

Esityksen päätteeksi vanhukset taputtivat ja olivat tyytyväisiä, että ohjelmassa oli jotain muuta tavallisten puutarhanhoidon ja askartelun sijaan.

– Meidät on kutsuttu esiintymään uudestaan, Katie kertoo.

Tankotanssi on urheilua

Katie perustelee lajin sopivuutta myös sillä, että tankotanssi on todellisuudessa urheilua. Vanhainkotiin porukka olikin suunnitellut urheilullisen voimisteluesityksen.

– Kaikilla on yksilöllinen maku: jotkut ihmiset pitävät tankotanssista, jotkut ihmiset eivät. Mainostan intohimoisesti tankotanssia urheiluna ja tanssimuotona, mutta kun yrität muuttaa ihmisten näkemyksiä, kohtaat vastassasi kapeakatseisia dinosauruksia, kertoo yksi tanssijoista, Mea Goodall.

– Yhtenä tanssijoista voin sanoa, että asukkaat todella nauttivat siitä.

"Sopimatonta vanhainkotiin"

Paikalliset kaupunginvaltuutetut ovat kritisoineet tankotanssiesityksen valintaa ja leimanneet sen ”sopimattomaksi” vanhainkotiin.

– Olen hiukan hämmästynyt. Vaikka olen aina ilahtunut nähdessäni vanhojen ihmisten näköpiirien laajenevan, en ole varma, pitääkö se sisällään tankotanssia, kommentoi valtuutettu Denise Jones.

– Minun mielestäni se on sopimatonta vanhainkotiin, sanoo valtuutettu Peter Hall.

Sosiaalisessa mediassa vanhainkodin päätöstä tankotanssiesityksen tarjoamisesta on kehuttu. Kommentoijien mukaan vanhusten pitäisi voida saada nauttia olostaan.

Lähde: Mirror

***

1:14

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.