Vanhaa Mazdaa myydään kovaan hintaan – kyljessä Suomen kallein kala

Netissä on myynnissä auto, jonka maalaus ottaa kantaa paljon puhuttaneeseen Lastensairaalan taidehankintaan.  

Nyt on myynnissä auto, jonka koko myyntihinta luvataan lahjoittaa sairaiden lasten hyväksi. Erikoisen autosta tekee se, että sen kylkiä koristavat maalaukset ottavat voimakkaasti kantaa uuden Lastensairaalan taidehankintaan. Vuoden 1999 Mazda 323:a koristaa nimittäin surullisen kuuluisa Kiiski-taideteos.

"Syntyi idea, joka piti toteuttaa välittömästi"

Kohu lähti liikkeelle siitä, kun Suomen Taideyhdistys lahjoitti lastensairaalalle 20 000 euroa, jolla hankittiin Veikko Hirvimäen puuveistos nimeltä Kiiski sairaalan kahvilan kattoon.

Graffitityöläiseksi itseään kutsuva Hende Nieminen ei hyppinyt riemusta asian kuultuaan, vaan julkaisi Facebookissa asiasta oman mielipiteensä ja päätti ryhtyä toimeen. Tarvittiin vain auto ja maaleja.

"Mietin jo eilen tän postaamista, mutta koitin vaan purra kieltäni. Pakko se on sanoa ääneen. Uuden henkilöauton hinnalla (20.000€) hankitaan Lastensairaalan kattoon killumaan ruma puinen kala! Hienoa. Sillä summalla edustamani tahot olisi maalannut talosta niin mielikuvituksellisen satumaan kuin muksut olisi toivonut, vaikka ipanat mukana maalaamassa."

Nieminen kertoo Hendevaara-blogissaan, että soitti välittömästi Facebook-postauksen jälkeen kaverilleen, joka oli jo syksyllä pyytänyt maalaamaan hänen autonsa. Taideteoksen hinnasta syntyi idea, joka Niemisen mukaan piti toteuttaa välittömästi.

Maalauksen toivotaan herättävän huomiota

Maalausoperaatio toteutettiin autoharrastajien tallilla,  jossa maalausoperaatio hoidettiin yhden yön aikana. Auton toiselle kyljelle maalattiin pikkupoika joka harmittelee, että joku kehtaa rahastaa lapsilta näin selkeästi. Auton toiselle kyljelle maalattiin paljon mediahuomiota saanut Kiiski.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

–  Vaikka Kiiski varmasti taidetta onkin, niin hei 20 000! Ehkä teoksen paikka olisi ollut paremminkin vaikka jossain aikuisten museossa, Nieminen kertoo blogissaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

–Tiedän, että taiteen tehtävä on puhuttaa ja aiheuttaa reaktioita, joten todennäköisesti joku voi tempauksestani vetää niin sanotusti herneet sieraimiin.

Kyseinen auto on nyt myynnissä Nettiauto.comissa samaan hintaan kuin auton kylkeä koristanut taideteos sairaalalle maksoi. Myyjä lupaain lahjoittaa koko myyntisumman, 20 000 euroa, Tampereen yliopistollisen sairaalan lastenosastolle. Jos auto ei jostain syystä mene kaupaksi, niin myyjä lupaa lahjoittaa auton Uusi Lastensairaala 2017 säätiölle.

Myynnissä olevaa autoa kuvataan myynti-ilmoituksessa humoristisin sanoin. Tästä semmonen peli alle, että riittää kalajuttuja kerrottavaksi jälkipolvillekin, ilmoitus julistaa.

Ilmoitus on saanut paljon huomiota ja positiivisia kommentteja sosiaalisessa mediassa. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja