Vanha Leijonien tappaja häärii nyt Kanadan MM-joukkueen taustalla – porkkanana kova NHL-turnaus: "Jos tulee tänne, ei siitä haittaakaan ole"

Vanha Leijonien kaataja Kanadan MM-joukkueen taustalla – rakentaa kovaa NHL-miehistöä ensi talveksi 7:55
Rick Nash puuhaa MM-kisoissa Kanadan joukkueen taustalla. Haastattelussa myös John Tavares ja Nick Paul.

Jääkiekon MM-kisoihin oli tänä vuonna erityistä tunkua Pohjois-Amerikasta. Kanadan joukkuetta rakentanut entinen maalitykki Rick Nash vahvistaa, että houkittimena on ensi talvena NHL-pelaajin pelattava maajoukkueturnaus.

Kanada, USA, Suomi ja Ruotsi kohtaavat vuoden 2025 helmikuussa NHL-miehistöin pelattavassa neljän maan turnauksessa. Kyseessä on pitkästä aikaa ensimmäinen parhailla mahdollisilla kokoonpanoilla pelattava maajoukkueturnaus.

Tapahtumakalenterissa odottavat myös vuoden 2026 talviolympialaiset Milanossa ja Cortina d’Ampezzossa Italiassa. Pelaajat antavat Tshekin MM-kisoissa näyttöjä jo näihin tapahtumiin.

– Saamme tässä turnauksessa pelaajilta kansainvälisiä näyttöjä tulevaisuutta ajatellen. Tuo on oikea pointti. Kansainvälinen jääkiekko on todella mielenkiintoisessa tilanteessa, kommentoi Kanadan maajoukkuemanageri Rick Nash.

Urallaan 437 NHL-maalia ja 23 MM-kisaosumaa nakuttanut Nash muistetaan Suomessa erityisesti vuoden 2007 loppuottelussa, jossa hän upotti läpiajosta maalin Leijonien puolustaja Pekka Saravo selässään roikkuen.

Yksi nykyisen MM-joukkueen suurimmista tähdistä, Toronto Maple Leafsin John Tavares on pelaaja, jonka voisi kuvitella taistelevan paikasta myös ensi talven maajoukkueturnaukseen.

– Neljän maan turnaus ja olympialaiset pelataan parhailla pelaajilla, joten siinä haluaa ehdottomasti olla mukana. Jos jokin tällainen voi auttaa siinä, niin hieno juttu, mutta ensisijaisesti olen täällä pelaamassa hyvin ja auttamassa joukkuetta voittamaan, Tavares sanoo MM-kisoihin osallistumisestaan.

Videolla Rick Nashin ja tähtpelaajien haastattelut sekä MTV Urheilun analyysia Kanadan avainpelaajista MM-kisoissa.

Lue myös:

    Uusimmat