Mainos

Valvontakameratallenne karusta ryöstöstä: Kaksikko riisui miehen housut ja jätti tämän pakkaseen kannabiksen takia

1:44

Vuonna 1992 syntyneet miehet tuomittiin Espoon käräjäoikeudessa näiden ryöstettyä viime vuoden helmikuussa ravintolassa tapaamansa miehen viedäkseen tältä kannabista.

Valvontakameran tallenteelta näkyy, kuinka miehet kättelevät ja yllättäen toinen miehistä lyö uhria kasvojen alueelle. Tämän jälkeen miehet pitelevät uhria maassa riisuen tältä muun muassa kengät ja housut. Teon aikana paikan ohi kävelee useita sivullisia.

Lopulta kaksikko pakenee paikalta miehen vaatteiden kanssa, jättäen tämä seisoskelemaan pakkaseen.

Uhrin takki sekä sen taskuissa ollut passi ja muut tavarat löytyivät myöhemmin tapahtumapaikalta. Oikeus piti ”täysin mahdollisena”, että miehet olivat jättäneet muut tavarat saatuaan haltuunsa tavoittelemansa huumausaineen tai koska poliisi on saapunut paikalle.

Söi ryöstösaaliin poliisin saavuttua

Oikeudessa syytetyt väittivät kyseessä olleen pahoinpitely, ei ryöstö. Tavoitteena oli syytettyjen mukaa ”antaa opetus” ja nöyryyttää uhria.

Toisen syytetyn esitutkintakertomuksesta kuitenkin ilmenee, että hän oli ravintolassa tapaamansa uhrin kanssa miehen hallussa olleesta kannabiksesta.

– [Miehen] esitutkintakertomuksensa mukaan hänen ajatuksenaan oli ollut, että hän ”vetää [uhria] turpaan” ja vie häneltä kannabiksen, jota [uhri] oli kertonut pitäneensä hallussaan, tuomiossa kerrotaan.

– Käräjäoikeudessa [mies] on kertonut syöneensä kannabiksen sen jälkeen, kun poliisit olivat tulleet paikalle.

Oikeus ei tämän johdosta pitänyt miesten kertomusta teon motiiveista olisi pidettävä uskottavana.

Toiselle kuukausien ehdoton

Kaksikosta uhria lyönyt osapuoli sai lisäksi tuomion kahdesta varastettuihin polkupyöriin liittyneestä kätkemisrikoksesta, kahdesta pahoinpitelystä ja väärän henkilötiedon antamisesta. Vanhastaan ehdonalaisessa vapaudessa ollut mies tuomittiin 11 kuukauden vankeuteen.

Toinen miehistä sai ryöstön lisäksi yhtälailla polkupyörävarkauksiin liittyneestä kätkemisrikoksesta ja varkaudesta. Hänet tuomittiin 8 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja