Valtteri Bottas uhkui itseluottamusta vahvan harjoituspäivän päätteeksi: "Auto tuntuu todella hyvältä"

F1-kausi jatkuu: Muutoksista uutta väriä Australian kisaan, Mercedeksen ratkaistava iso ongelma 7:43
F1-kausi jatkuu: Muutoksista uutta väriä Australian kisaan, Mercedeksen ratkaistava iso ongelma

Alfa Romeon Valtteri Bottas palasi Formula ykkösten Australian GP:n harjoituspäivänä perjantaina ikään kuin kotiradalleen, kun MM-sarjan kolmas viikonloppu ajetaan Melbournessa.

Kun Melbournessa viimeksi ajettiin MM-pisteistä maaliskuussa 2019, Bottas kaasutteli ruutulipulle voittajana. Sen jälkeen koronapandemia on kahtena vuonna peräkkäin jyrännyt Australian GP:n alleen.

Lisäksi Bottaksen naisystävä Tiffany Cromwell on australialainen, joten suomalaiskuljettajan hymy oli Melbournen Albert Parkissa herkässä.

Bottas kaasutteli perjantain vapaissa harjoituksissa sijat 10 ja 7.

– Paransimme säätöjä jatkuvasti, joten auto oli parempi toisella harjoitusjaksolla. Kamppailemme vielä takapään tasapainon kanssa nopeissa mutkissa, mutta hitaissa ja keskinopeissa mutkissa auto tuntuu todella hyvältä. Olen varma, että voimme vielä parantaa, Bottas sanoi.

Kuljettajien MM-sarjaa johtava Charles Leclerc ajoi harjoituksissa sijat 2 ja 1, hänen Ferrari-tallikaverinsa Carlos Sainz sijat 1 ja 3. Red Bullin viime kauden maailmanmestarin Max Verstappenin sijoitukset olivat 4:s ja 2:s.

Mercedeksen seitsenkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin neuvottomuutta kuvaavat sijaluvut 7 ja 13. Sebastian Vettelin Aston Martinin moottori petti ensimmäisten harjoitusten lopussa, eivätkä saksalaisen mekaanikot saaneet autoa ajokuntoon toisiin harjoituksiin.

Ohituksiin helpotusta

Bottas avasi kauden vajaat kolme viikkoa sitten Bahrainissa kuudennella sijalla. Hän oli matkalla MM-pisteille myös pari viikkoa sitten Saudi-Arabiassa, mutta kisa päättyi keskeytykseen autoon tulleen teknisen vian vuoksi.

Kauden molemmissa kisoissa Bottas on yltänyt aika-ajossa kolmanteen eli viimeiseen osioon.

– Minun pitää jatkaa aika-ajosarjaani. Viimeiseen osioon yltäminen on realismia, joten sen pitää olla tavoite.

Albert Parkin rataa on uudistettu täksi vuodeksi perusteellisesti. Radan mutkia on levennetty ja niiden profiilia on muutettu. Ohituksia helpottamaan ratakierroksen aikana on ennätyksellisesti neljä DRS-aluetta auton takasiiven aukaisemiseen.

– Pidän uudesta radasta aiempaa enemmän, kun se on nopeampi. Ajamisesta tulee hauskempaa, Bottas tiivisti.

Lue myös:

    Uusimmat