F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kolme tallia sukelsi rumasti aika-ajoissa: Haas-pomolla armoton näkemys tulevasta – "Jos luulette tämän olevan huono tulos..."

5:52
Lewis Hamilton otti lauantaina Bahrainissa uransa 98. paalupaikan ja samalla rataennätyksen

Bahrainin GP:n aika-ajot eivät tuottaneet Haas-tallin kohdalla yllätyksiä sen paremmin kuin riemunkiljahduksiakaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Bahrainin GP suorana 27.–29.11.
Su: Bahrainin GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Sijoille 18 ja 19 ajaneiden Kevin Magnussenin ja Romain Grosjeanin kokonaistulos oli kymmenestä tallista kaikkein huonoin. Molemmat jäivät ensimmäisessä aika-ajo-osiossa yli kuusi kymmenystä jatkopaikkaan oikeuttaneesta 15. sijasta.

Kyseessä oli viides kerta tällä kaudella, kun Haas on ollut kokonaisuutena aika-ajojen hitain.

– Tiedämme miksi olemme tässä. Yritämme vain saada parhaan mahdollisen irti. Koskaan ei tiedä, mitä tapahtuu. Automme on tänä viikonloppuna hitain, mutta tämän kanssa pitää vain elää, tallipäällikkö Günther Steiner sanoi Racefans-sivuston mukaan.

Haas kärsii Bahrainissa Ferrarin voimanlähteestä, joka on tämän kauden tehottomin. Muista Ferrarin voimalla kulkevista talleista Alfa Romeo oli lauantaina sijoilla 16 ja 17, Ferrari sijoilla 11 ja 12.

Kaikki kolme tallia olivat lauantaina hitaampia kuin puolitoista vuotta sitten samalla radalla.

Kaudella 2019 Bahrainin GP:n eturivin vallannut Ferrari oli nyt 1,283 sekuntia hitaampi. Magnussen oli vuosi sitten Haasilla peräti kuudes, mutta nyt hän oli 1,354 sekuntia tuota hitaampi. Alfa Romeokin on menettänyt vuodessa 0,469 sekuntia.

Seitsemän muuta tallia olivat aika-ajoissa viimevuotista nopeampia.

Steinerin arvion mukaan lauantaina nähty Ferrari-voimanlähteellä kulkevien autojen sukellus ei ollut mitään verrattuna siihen, mitä ensi viikonlopulta sopii odottaa. Tuolloin Sakhirin rataa kierretään eri muodossa kuin perinteisesti on totuttu.

Kyseessä on erittäin nopea, noin 3,5 kilometrin mittainen rata, jossa on kolme pitkää suoraa ja niiden välissä muutama mutka. Aika-ajokierrosten uskotaan menevän alle 55 sekuntiin, kun Lewis Hamiltonin lauantainen paalupaikka-aika oli 1:27,264.

– En tarkoita, ettenkö odottaisi ensi viikonloppua, mutta jos luulette tämän olevan huono tulos, odottakaa ensi viikkoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja