Valtteri Bottas tunnustaa Lewis Hamiltonin kiusaamisen tuntuneen hyvältä: ”Pystyin estämään sen”

Valtteri Bottaksella ei ollut oman voittonsa lisäksi juuri muuta tehtävissä Lewis Hamiltonin MM-juhlien pitkittämiseksi, mutta ykköstilan vieminen Yhdysvaltain F1-kisassa toi suomalaiselle pientä lohdutusta.

Bottas joutui turvautumaan kahden pysähdyksen taktiikkaan Mercedeksen suojautuessa Max Verstappenin aikaista pysähdystä vastaan. Hamilton jäi radalle pitempään ja pystyi ajamaan maaliin yhdellä stopilla.

Tämä pakotti Bottaksen tekemään täyden työn saavuttaakseen Hamiltonin uudelleen. Siinä hän onnistui ja lopulta myös ohituksessa kolme kierrosta ennen maalia.

Hamilton varmisti kakkossijallakin kuudennen maailmanmestaruutensa, mutta Bottas tunsi silti mielihyvää siitä, ettei mestari pystynyt kruunaamaan juhliaan nousulla voittoon viidennestä lähtöruudusta.

– Voitto oli tänä viikonloppuna kaikki, mitä pystyin tekemään. Tein osuuteni, mikä tuntuu hyvältä, mutta Lewis oli taas vahva tänä viikonloppuna, kuten hän aina on, Bottas tunnusti.

– Lewis halusi varmasti yhä voittaa mestaruuden voittamalla tämän kisan. Pystyin estämään sen, joten se tuntuu tietysti hyvältä, hän virnisti.

Voitto Japanissa sekä voitto ja paalupaikka Yhdysvalloissa antavat Bottakselle hyvän potkun kohti kautta 2020. Vuosi sitten hän oli raskaan kauden päätteeksi henkisesti aivan loppu, joten nyt tunnelmat ovat varsin erilaiset.

– Se antaa minulle itseluottamusta ensi vuoteen, ja toisin kuin viime vuoden lopussa, odotan nyt todella ensi vuotta ja olen jo nyt innoissani, että saan aloittaa puhtaalta pöydältä.

Lue myös:

    Uusimmat