Hamilton leijui pilvissä – "En uskonut olevani pisteen päässä"

Lewis Hamilton leijaili pää pilvissä uransa viidennen Britannian GP:n voiton jälkeen. 

Hamilton ajoi lauantaina ylivoimaisesti paalulle, eikä kukaan pystynyt uhkaamaan häntä kisassa millään tavalla. Hamilton riemuitsi siitä, että sai auton asetukset mekaanikkojen kanssa täysin kohdilleen ja auto sekä mies olivat tasapainossa.

Hamilton saavutti uransa viidennen ja kauden kolmannen grand slaminsa (voitto, paalupaikka, nopein kierros ja johti jokaisen kierroksen). 

– Lopussa ajattelin, että haluan vielä vetää kivoja kierroksia, hän myhäili.

– On aivan mahtava tunne, kun saavuttaa omat odotuksensa ja tuntee, että suorittaa oman potentiaalinsa mukaisesti, hän jatkoi.

Viikonloppu alkoi synkkien pilvien alla, sillä brittimedia kritisoi Hamiltonia rajusti siitä, ettei hän osallistunut keskiviikkona Lontoon fanitapahtumaan, vaikka kaikki muut kuljettajat olivat paikalla. Hamilton kokee, että hänen suorituksensa Silverstonessa osoittaa kirjoittajille kaapin paikan.

– Viikonloppuun tullessa oli paljon negatiivista. Täytyy vain katsoa tuloksia, ei ainoastaan nyt vaan mitä olen saavuttanut koko urallani. Minun valmistautumistani ei tarvitse kyseenalaistaa, tämä viikonloppu osoitti sen. Minusta tuntui, että se oli minulle oikea valinta ja suoritin parhaalla tasollani koko kaudella, Hamilton linjasi.

Hamiltonin voitto ja Sebastian Vettelin epäonnekas seitsemäs sija tarkoittaa sitä, että Hamilton lähtee Unkarin kisaan vain pisteen päässä MM-sarjaa johtavasta Vettelistä. Hän antoi siitä kunniaa myös Valtteri Bottakselle, joka nousi upeasti yhdeksännestä ruudusta kakkoseksi.

– En todellakaan odottanut, että lähtisin täältä vain pisteen perässä. Ajattelin, että ehkä saan nipistettyä 7,10 tai 15 pistettä, mutta Valtteri teki poikkeuksellista työtä, Hamilton sanoi.

– Ja me vähän tarvitsimme tätä, hän lisäsi hymyillen.



Lue myös:

    Uusimmat