Valtteri Bottas täräytti paalupaikalle ratkaisevalla hetkellä – "Minun oli otettava riski"

Valtteri Bottas ajoi komealla tavalla paalupaikalle Imolan GP:n aika-ajoissa. Bottaksella oli haasteita joidenkin mutkien kanssa, mutta päihitti haasteet ratkaisevalla hetkellä.

Bottas ajoi neljännen kerran tällä kaudella ykkösruutuun, kun hän päihitti Lewis Hamiltonin 0,097 sekunnilla. Päätösosion ensimmäisten vetojen jälkeen Bottas oli vielä tallitoverinsa perässä, mutta tarvittavat sekunnin sadasosat löytyivät toisella aikakierroksella.

– Ei ole ikinä helppoa napata paalupaikkaa. Se on kaunista, kun painat tällä radalla talla pohjassa. Tiesin, että minun on parannettava viimeisellä kierroksella ja löysin ne pienet aikaparannukset, joita tarvittiin, Bottas kertoo aika-ajojen jälkeisessä haastattelussa.

Bottas myöntää, että hänellä oli haasteita useiden mutkien kanssa, mutta oikealla hetkellä vaikeuksia tuottaneet mutkatkin osuivat toivotulla tavalla.

– Olen tehnyt töitä mutkien kaksi ja kolme kanssa tänään ja onnistuin niissä vasta lopussa. Minulla oli haasteita myös viimeisissä mutkissa auton epävakauden kanssa, mutta tiesin, että minun oli yritettävä ja otettava riski, Bottas summaa haasteitaan.

Paalupaikalta sunnuntaiseen kisaan starttaava Bottas uskoo, että Hamilton ja kolmannesta ruudusta starttaava Max Verstappen luovat suuren haasteen heti valojen sammumisesta lähtien.

– Täällä on yksi pisimmistä matkoista ensimmäiseen mutkaan, joten on ilmiselvää, että Lewis ja Max jahtaavat minua. Tämä on hyvä paikka startata. Toivottavasti kisavauhti on hyvää.

Lue myös:

    Uusimmat