Valtteri Bottas saattoi myhäillä Itävallassa – vain pieni murhe ”mainiossa päivässä”

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas oli Itävallan GP:n ensimmäisissä ja toisissa harjoituksissa toinen. Bottas oli koko ajan tallikaverinsa Lewis Hamiltonin imussa. Itse kilparadoille paluu aiheutti suomalaiskuskille leveän hymyn.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas jäi iltapäivän sessiossa vajaat kaksi kymmenystä (+0,197) kärkiajan tehneestä Hamiltonista.

– Oli mahtavaa päästä taas ajamaan. Tästä on voinut vain unelmoida pitkään. Nautin jokaisesta kierroksesta, Bottas hehkutti harjoitusten jälkeen.

Itse päivän antiin Bottas oli enemmän kuin tyytyväinen.

– Menimme varsin hyvin eteenpäin, askel kerrallaan. Mainio päivä. Meillä oli lopussa pieniä ongelmia autoni kanssa, mutta muuten kaikki meni varsin hyvin, Bottas nyökytteli.

Mercedeksen auto jätti Bottakselle vahvan vaikutelman. Nyt kyse on enemmänkin viimeisistä hienosäädöistä.

– Jos yleisesti miettii, niin auto ei tunnu mitenkään pahalta. Itselleni tärkeintä on nyt se, että saan auton sopivaan balanssiin molemmissa - hitaissa ja nopeissa mutkissa. Joskus balanssi on kunnossa nopeissa mutkissa ja joskus hitaissa, mutta ei vielä kertaakaan molemmissa, saman kierroksen aikana. Nyt pitää keskittyä siihen, että kaikki on kunnossa lauantaita varten. Samalla pitää ottaa huomioon myös sunnuntain kisavauhti, Bottas mietti.

Mercedes oli ylivoimainen varsinkin iltapäivän toisissa harjoituksissa. Muun ryhmän ykkönen, Racing Pointin Sergio Perez jäi Hamiltonista yli kuuden kymmenyksen päähän (+0,641).

Tästä huolimatta Bottas ei paukuttele henkseleitä.

– Uhka on olemassa. Nyt mennään perjantaissa ja olemme ajaneet vasta harjoituksia. En usko, että kukaan on laittanut vielä kaikkea likoon. Kierrosajat kyllä paranevat tästä.

– On liian aikaista sanoa mitään. Mutta ei tilanne ole paha meidän kannaltamme, Bottas myönsi.

Lue myös:

    Uusimmat