F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas sai loistavan alun – tehdyt muutokset antoivat lupaavan ensimaun

2:03
Valtteri Bottas kommentoi Britannian perjantaiharjoituksia.

Muutoksia autonsa säätöihin tehnyt Valtteri Bottas pääsi heti perjantain F1-harjoituksissa parempaan ajotuntumaan kuin viime viikonlopun päätapahtumissa Britannian Silverstonessa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian toinen GP suorana 7.-9.8.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian toinen GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas kertoi torstaina MTV Urheilulle tehneensä tiiminsä Mercedeksen kanssa tarkkaa analyysia viime viikonlopun aika-ajo- ja kisavauhdista, minkä seurauksena auton säätöjä muutettiin erityisesti muutamaa nopeaa mutkaa ajatellen.

Tuolloin Bottas tunsi, että tallikaveri Lewis Hamilton oli onnistunut säädöissään paremmin. Nyt hän koki päässeensä paremmin rytmiin käsiksi heti alusta.

– Aloitussäädöt olivat ehdottomasti paremmat kuin mitä minulla oli viime viikonloppuna aika-ajoissa tai kisassa. Se oli positiivinen tunne. Eikä ollut mitään ongelmia auton balanssin kanssa, Bottas totesi harjoitusten jälkeen.

Silverstonen ensimmäinen kisa päättyi molemmilta Mercedeksiltä rengasrikkoon, mutta Bottaksella hinta oli kovempi. Hamiltonin ajaessa voittoon, hän putosi varikkokäyntinsä takia 11:nneksi.

Nyt Britanniassa on käytössä astetta pehmeämmät renkaat, joista haettiin kuumeisesti kokemuksia viikonloppua varten.

– Keräämme oppia renkaista, eivätkä ne todellakaan kestä kovin kauaa. Näissä lämpötiloissa pehmeillä seoksilla on aika rankat oltavat, varsinkin korkealla bensamäärällä ajettaessa, Bottas tiivisti.

– Pehmeän ja keskikovan rengasseoksen välillä ei kuitenkaan ole yksittäisellä kierroksella paljoakaan eroa. Kierroksen alussa pehmeät ovat paremmat, mutta lopussa niiden suoritustaso putoaa nopeammin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja