F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas nostaa esiin ongelman yllättävässä sääntömuutoksessa: "Tuli ensimmäisenä mieleen"

3:01
Valtteri Bottas kommentoi Mercedeksen Britannian kisasta antamaa selitystä torstaina Barcelonassa.

Jos F1-sarja haluaa puuttua tallien kuskeilleen tekemiin eri moottoriasetuksiin, asialla saattaa olla myös sivuvaikutuksensa, muistuttaa Valtteri Bottas.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 14.-16.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Espanjan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kansainvälinen autoliitto FIA suunnittelee vaihdettavien moottoriasetusten kieltämistä koskevan säännön tuomista mukaan jo Espanjan osakilpailua seuraavassa Belgian GP:ssä.

Rajoitus iskisi nimenomaan Valtteri Bottaksen Mercedes-talliin, joka on onnistunut repimään moottoristaan valtavasti lisätehoja eritoten aika-ajojen ratkaisuvaiheessa.

– On mahdotonta sanoa, että paljonko toiset valmistajat hyötyvät siitä, että he laittavat kaiken peliin aika-ajossa, ja saammeko itse asiassa muita enemmän irti, Bottas pyörittelee.

– Emme me ainakaan panikoi siitä, jos se sääntö tulee voimaan. Silloin se on sama kaikille.

Bottas nostaa kuitenkin esiin ongelmia, jotka saattavat seurata rajoituksen mukana. Päätös ei välttämättä parannakaan kilpailua, vaikka aika-ajoista saataisiinkin tasaisempia.

– Ensimmäisenä minulle vain tuli mieleen se, että kisoissa käytössä on erilaisia asetuksia. Kuinka paljon he haluavat riskeerata moottorin kestävyydellä. Ja on meilläkin marginaalimme moottorissamme, Bottas huomauttaa.

– Käytämme aina erilaisia asetuksia riippuen siitä, puolustammeko vai hyökkäämmekö. Uskoisin, että jos kaikilla on samat moottoriasetukset läpi kisan, niin silloin tulisi vähemmän ohituksia.

– Kukaan ei leikkisi asetuksilla ja maksimoisi jokaista tilannetta, vaan ajaisivat koko ajan samalla asetuksella, hän lisää.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja