Valtteri Bottas kertoi, miksi Lewis Hamilton pärjäsi häntä paremmin

Valtteri Bottas kertoo C Morelle syistä, miksi tallikaveri Lewis Hamilton menestyi tällä kaudella häntä paremmin.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 14.55 ja 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Hamilton ja Bottas ovat ajaneet tallikavereina nyt kahden kauden ajan. Molemmat ovat kehuneet yhteistyötä. Toisin kuin Nico Rosbergin kanssa, ei Hamiltonilla ole ollut ongelmia Bottaksen kanssa.

– Kyllä meillä yhteistyö toimii. Tietenkin on vaikea verrata muita tiimikavereita, kun ei tiedä, miten se homma oikeasti toimii, eikä tiedä, millainen henki on tiimissä sun muuta. Mutta sen voi sanoa, että meillä tiimi toimii hyvin, kertoo Bottas.

Bottaksen mukaan tallikaverusten toimivan yhteistyön perusta on molemminpuolinen kunnioitus.

– Se lähtee arvostuksesta. Kummatkin arvostaa toisiaan kuljettajana. Pystytään tiimin sisällä keskustelemaan ihan kaikesta. Pystytään aina toisilta kysymään, jos on ongelmia esimerkiksi mutkissa. Tai kisaan liittyen taktiikkojen osalta sana on aina pitänyt puolin tai toisin.

Hamilton on kahden kauden aikana voittanut kaksi mestaruutta. Bottas katsoo hävinneensä siitä syystä, koska Hamiltonilla on enemmän kokemusta.

– Lewisilla on Formula ykkösistä enemmän kokemusta kuin mulla. En mäkään enää mikään junnu näissä hommissa ole. Vuodet menevät niin nopeasti ja seitsemäs vuosi alkaa ensi vuonna. Mutta paljon kokemusta Lewisilla on eri tilanteista, säätöjen kanssa ja kilpailutilanteista. Lahjakas kaveri. Pystyy kauden aikana suoriutumaan jokaisena kisaviikonloppuna, toteaa Bottas.

Ensi vuonna Bottas pääsee yrittämään Hamiltonin päihittämistä uudelleen. Joko kolmas kerta toden sanoo?

– Jos mun vahvuuksia pitää luetella, niin mä olen tosi nälkäinen. Mulla on kuitenkin vielä aikaa edessä. Haluan kehittyä ja olla parempi. Mulle on tosi iso motivaatio, että pystyn päihittämään tiimikaverin, Bottas ilmoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat