Mainos

Valtteri Bottas linjaa ainoan tavoitteensa: ”Kyllä tää homma pitää voittaa”

2:40

Maailmanmestaruus. Se on Valtteri Bottaksen ainoa tavoite uuteen F1-kauteen lähdettäessä.

MAINOS

Australian F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 02.55 ja 06.55
Lauantai: Harjoitukset klo 04.55, aika-ajo klo 07.55
Sunnuntai: Australian GP klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 07.00!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Bottas starttaa sunnuntaina toiseen kauteensa Mercedeksen huippuautolla, jota hän on viime vuodesta poiketen päässyt myös itse kehittämään alusta asti.

Ensimmäinen vuosi meni vielä hyvästä avauspuolikkaasta huolimatta opettelun merkeissä, kun syksyllä Bottas joutui antamaan mestaruustaistelussa periksi usean heikon kisaviikonlopun annettua liikaa siimaa tallikaveri Lewis Hamiltonille ja Ferrarin Sebastian Vettelille.

Tänä vuonna Bottaksella on vain yksi tavoite, jonka hän kuitenkin aluksi verhosi pieneen pyörittelyyn.

– No, aika selkeä: kyllä tää homma pitää voittaa. Se on tavoite. Ja silloin, kun tavoite on korkealla, se pistää aina tekemään enemmän töitä. Tavoitteita pitää olla, Bottas sanailee C Moren haastattelussa.

Eli maailmanmestaruus on ainoa tavoite?

– Kyllä, Bottas hymyilee.

Otteiden ailahtelevuus on asia, johon Bottas on kausien välissä pureutunut. Jokainen rata on olosuhteista huolimatta pystyttävä omaksumaan parhaalla mahdollisella tavalla.

– Kun viime kautta katsoo kokonaisuutena, siellä oli liikaa ailahtelevuutta. Oli paljon hyviä kisoja, paljon sellaisia ok-kisoja ja sitten oli liian paljon niitä huonoja kisoja, joissa ei ollut vauhtia eikä tullut sellaisia tuloksia, jotka olisivat riittäneet taistelemaan mestaruudesta.

– Olen oppinut viime vuodesta paljon, joten toivottavasti pystyn olemaan myös nopeampi. Tietenkin aika-ajoissa pitää pystyä pärjäämään, koska tiimikaveri on kohtuullisen hyvä aika-ajokuski, joten jos haluaa voitosta taistella, niin kyllä se paalupaikka aina auttaa siinä tosi paljon, Bottas jatkaa.

Mikä tekee nelinkertaisesta maailmanmestarista Lewis Hamiltonista niin kovan kuljettajan. Bottas kuvailee tallikaverinsa ominaisuuksia jutun videolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.