F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas 3.0:n ominaisuus kerää kehuja: "Todella vaikuttavaa"

7:39
Ossi Oikarinen ja Niki Juusela pohjustivat kauden toista GP-viikonloppua perjantain harjoitusten jälkeen.

Valtteri Bottaksen kyky kehittyä formula ykkösissä vuosi vuodelta on tehnyt Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolffiin vahvan vaikutuksen. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Viime kauden käynnistyessä puhuttiin paljon "Bottas 2.0:sta". Edelliskauden pettymyksistä sisuuntunut suomalainen oli kasvattanut parran ja tuli kuin uudesti syntyneenä kauden avauskisaan Australiassa, jonka voiton jälkeen hän kuittaili epäilijöilleen kirosanojen kera.

Bottas kilvoitteli ensimmäisissä kisoissa MM-sarjan kärjessä tasapäisesti tallikaverinsa Lewis Hamiltonin kanssa, kunnes britti karkasi maisemaan. Mutta nyt "Bottas 3.0" näyttää ottaneen jälleen askeleen eteenpäin, arvioi Toto Wolff.

– Joka vuoden alussa on puhetta, että Valtteri on muuttunut, että nyt näemme hänestä version 2.0 tai 3.0, mutta se, miten hän on tasaisesti kehittynyt, on todella vaikuttavaa, Wolff sanoi RTL:lle.

Wolff arvioi, että tallikaveri Hamilton astuu joka vuosi entistä kypsempänä persoonana ja ammattilaisena kehiin ja parantaa taitotasoaan, mutta "niin tekee myös Valtteri".

Komea kauden alku

Bottas keräsi kehuja paineltuaan F1-kauden avausviikonloppuna Itävallassa vakuuttavasti paalupaikalta voittoon. Samalla Hamilton kärsi vaikeuksista. Tuli lähtöruuturangaistusta ja tuli aikarangaistusta kisassa, joka pudotti biritin toiselta sijalta neljänneksi.

Nyt kauden toisena viikonloppuna Itävallassa perjantain harjoituksissa Hamiltonin ongelmat jatkuivat, ja Bottas oli paremmassa vauhdissa. 

Wolff uskoo kuitenkin vaikeuksien tekevän kuusinkertaisesta maailmanmestarista entistä vahvemman kuskin, joka suoriutuu paremmin.

– Hän on kuljettaja, joka on tyytyväinen vain voittoon.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja