Valtteri Bottaksen voitto ei välttämättä jää ainoaksi tällä kaudella – Mercedes-pomo väläyttää Lewis Hamiltonille lisää moottorirangaistuksia

2:52
Valtteri Bottas ajoi Turkin GP:ssä täydellisen kilpailun ja ansaitsi Mercedekselle arvokkaita MM-pisteitä

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myöntää, että Lewis Hamiltonin saama lähtöruuturangaistus Turkissa voi hyvinkin toistua vielä tällä kaudella.

Turkin osakilpailussa lopulta viidenneksi ajaneen Lewis Hamiltonin Mercedekseen vaihdettiin polttomoottori, joka oli hänelle jo neljäs merkittävä uusi osa voimayksikköön tällä kaudella. Se tiesi aika-ajojen pohja-ajasta huolimatta 11. lähtöruutua ja Valtteri Bottaksen astumista päärooliin.

Bottas nappasi Turkissa kauden toistaiseksi ainoan voittonsa, kun hänen ei tarvinnut pelata kaukana takana ajaneen ja kuljettajien mestaruudesta taistelevan Hamiltonin pussiin.

Tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan Hamiltonin polttomoottori oli pakko vaihtaa, koska riski keskeytyksestä arvioitiin liian suureksi.

Nyt Hamiltonin käytössä olevien voimayksikköjen pitäisi riittää loppukauden kuudessa osakilpailussa. Wolffin mukaan on olemassa kuitenkin selvä riski, että Mercedes joutuu ottamaan viidennen moottorin käyttöönsä.

Näin on tehty jo Valtteri Bottaksen kohdalla.

– Se saattaa kestää kauden loppuun saakka, mutta voi tulla hetki, jolloin on järkevämpää ottaa uusi käyttöön, Wolff totesi Sky Sportsille.

– Joten tämä on asia, jota aiomme tarkastella jatkuvasti.

Wolff kuitenkin huomautti Turkin kisan jälkeen, että normaalisti neljän moottoriyksikön osat riittäisivät seitsemään kisaan suhteellisen vaivattomasti.

– En kuitenkaan koskaan sano ”ei koskaan”.

Hamilton puolestaan sanoi, ettei aio tuhlata energiaansa moottoriasioista huolehtimiseen.

"Täysi kymppi"

Mikäli Hamilton joutuisi jossain vaiheessa ottamaan viidennen moottorinsa ja uuden lähtöruuturangaistuksen, Bottas on varmasti valmis astumaan hetkelliseen ykköskuskin asemaan.

Wolff hehkutti Bottaksen esitystä Turkin kisan jälkeen ”uskomattomaksi”. Itävaltalainen lisäsi, ettei voitto välttämättä jää suomalaisen ainoaksi tällä kaudella.

– Hän aloitti vaivattomasti paalulta ja irtosi muista. Hän oli nopein mies radalla ja paras renkaiden huolenpidossaan. Hän piti homman koko ajan hallinnassa ja ajoi nopeimman kierroksen. Tämä oli täysi kymppi, Wolff ylisti Autosportin mukaan.

Ylipäätään Mersun suorituskyky Turkissa veti Wolffin muikeaksi.

– Katson tulevaisuuteen varovaisen optimistisena. Austin on rata, josta me todella pidämme. Se on jälleen mahdollisuus, Wolff ennakoi.

Wolff kuitenkin muisti lisätä, että MM-taiston ratkaisu venyy oletettavasti aivan viimeisille metreille tällä kaudella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja