Valtteri Bottaksen tuleva tallikaveri ratkeaa jo lähipäivinä – kaksi nimeä nousee ylitse muiden

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur kertoo, että talli tekee päätöksen Valtteri Bottaksen ensi kauden tallikaverista jo tulevien päivien aikana.

Bottaksen sopimus julkistettiin tasan kaksi kuukautta sitten, mutta Alfa Romeo teki jo tuolloin selväksi, ettei toisen kuljettajan valinnalla olisi kiire.

Osaltaan päätöstä hidastivat syksyn mittaan käydyt neuvottelut Michael Andrettin johtaman sijoittajaryhmän kanssa, joka olisi ollut halukas ostamaan määräävän aseman tallissa. Mediassa on spekuloitu, että Andretti olisi mahdollisesti ollut myös halukas tuomaan talliin oman IndyCar-tähtensä Colton Hertan.

– Teemme päätöksen nyt, kun olemme eräiden muiden asioiden takia otsikoissa vähän vähemmän, Vasseur sanoi Meksikon GP:n yhteydesssä Motorsportin mukaan ja viittasi viime viikkoina velloneisiin Andretti-huhuihin.

– Päätös tehdään tulevina päivinä, mahdollisesti Brasilian GP:n jälkeen.

Vahvimmat ehdokkaat Bottaksen rinnalle ovat F2-sarjassa sijoilla yksi ja kaksi olevat australialainen Oscar Piastri, 20, ja kiinalainen Guanyu Zhou, 22. Zhoulla kerrotaan olevan taustallaan kiinalaisrahoittajia, jotka toisivat mukanaan jopa kymmenien miljoonien eurojen arvoisen sponsoripaketin.

Alfa Romeolla vuodesta 2019 ajaneen Antonio Giovinazzin jatkomahdollisuuksia pidetään erittäin pieninä mutta ei täysin olemattomina. Vasseur antaa Giovinazzille toivoa sanomalla, että talli ymmärtää jatkuvuuden merkityksen, varsinkin nyt, kun ensi kaudella otetaan käyttöön täysin uudenlaiset autot.

– Valmistautumisaika on erittäin lyhyt. Testejä ajetaan kaksi kertaa kolme päivää, ja luotettavuus- tai sääongelmien vuoksi testausaika voi lyhentyä entisestään. Meidän täytyy olla valmiina heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

– On totta, että jatkuvuus kuljettajapuolella on yksi tekijä valinnassa, mutta se ei ole ainoa tekijä.

Alfa Romeon toista tallipaikkaa lukuun ottamatta kaikki 19 muuta paikkaa ovat jo selvillä.

Lue myös:

    Uusimmat