Valtteri Bottaksen nimi pyörinyt spekulaatioissa – F1-pomo asetti nyt vaatimuksen

F1:n Alpine-tallin ranskalaiskuljettajat Esteban Ocon ja Pierre Gasly kahinoivat viime kuussa Monacon GP:ssä, ja seuraavan kisan eli Kanadan Gp:n alla tuli julki, että Ocon ei jatka Alpinella tämän kauden jälkeen. Niinpä talli ja sen päällikkö Bruno Famin etsivät Oconille korvaajaa, ja kuten tapaan kuuluu, huhuissa pyörii useampikin kuljettaja. Muun muassa Sauberin Valtteri Bottas.

Oconin ja Gaslyn välinen tallitoveruus ei ole ollut kaikista lämpimintä, Monacon kitkailun oltua vain viimeisin kaksikon välillä puolitoistavuotisen yhteiselon aikana. 

Faminin ensisijainen tavoite ei ole kuitenkaan löytää Gaslylle "kaveria", vaan mies korostaa Sky Sportsille, että fokus on tulevan Alpine-kuljettajan "ammattimaisuudessa".

– Ei (kuskien välisellä) suhteella ole väliä. Ammattimaisuudella on. Tarvitsemme ammattimaisia kuljettajia, Famin julisti Sky Sportsille Motorsport-sivuston mukaan.

– Heidän on tehtävä töitä yhdessä. Se kuuluu hommaan, että pystyy tekemään tallitoverin kanssa töitä saadakseen tallista parhaan irti, Famin lisäsi.

Faminin mukaan ehdolla kuskipaikalle on muun muassa australialaisnuorukainen Jack Doohan, joka on tallin reservikuljettaja. Spekulaatioissa on pyöritelty Bottaksen ohella myös toista Sauber-kuljettajaa eli Guanyu Zhouta, kuten myös Mercedeksellä varamiehenä olevaa Mick Schumacheria.

– Jack on vaihtoehto, ehdottomasti. Katsotaan miten hän kehittyy, ja hän on yksi vaihtoehto muiden joukossa, Famin tyytyi toteamaan.

Lue myös:

    Uusimmat